Skocz do zawartości

Kolejny "Koniec seo"

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Ja Wam Pany powiem ino tyle - żadna wyszukiwarka nie podskoczy aktualnie do G. Wystarczy luknąć choćby na opisy stron w katalogach. G jest w stanie wejść na wpis 500 raz bing 200 reszta jak zaliczy kilkadziesiąt to już jest dobrze. Dane po pierwsze muszą być sprawnie zbierane a po drugie sprawnie przetwarzane. I G jak reaguje każdy widzi. Bing i reszta jakaś niemrawa jest. Wysyłasz pinga i G wbija na stronę w kilka minut. Reszta o ile wlezie to już dobrze.

Poza tym wyniki Binga często są zbyt amerykańskie, netsprint często jest bezsilny, yandex też jakoś dziwnie i nie polsku wyniki wyświetla.

Ogólnie jeden problem to zbiórka i przetworzenie danych a drugi przyzwyczajenie ludzi do takich a nie innych rezultatów wypluwanych przez G. Dopóki z wyników znika ludziom jedna dwie strony to jakoś to są w stanie wytrzymać. Jak nagle mają 3/4 innych to wolą użyć tego co znają.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale nie rozmawiamy o przyczynie tylko o rezultacie. Tak jak napisalem wczesniej. Dla uzytkownika licza sie wyniki. Moja mama albo dziewczyna nie bedzie sie zastanawiac dlaczego wyskakuje jej pelno zapleczowek, albo spamu z pobieraczka. Po prostu beda niezadowolone z serpow.

Druga sprawa, ze najpierw ludzie musieliby sobie uswiadomic, ze jest alternatywa bo w Polsce to chyba wszyscy mysla, ze na swiecie jest jedna wyszukwiarka.

Z katalogami to był przykład. Po prostu w tym samym czasie kiedy G wejdzie na cokolwiek 500 razy pozostałe wyszukiwarki nie zrobią tego wyniku razem. W sieci pojawiają się miliony wpisów co chwila. Przetrawienie tego to podstawa żeby wypluć właściwe wyniki. G IMHO robi to najlepiej (ofc przy wsparciu szanownych pozycjonujących :tancze: )

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Rozumiem o co Ci chodzi ale dla mnie i tak zawsze ostatecznym wyznacznikiem beda wyniki. I na chwile obecna bing potrafi zwrocic lepsze. Ale to jest tylko i wylacznie moje subiektywne odczucie, wiec sie nie bede przy nim upieral.

Byc moze wynika to z tego, ze nie korzystam a wrecz denerwuja mnie te wszystkie dodatkowe elementy w serpach jak filmy z youtube, wiadomosci itp.

Ale nie rozmawiamy o przyczynie tylko o rezultacie. Tak jak napisalem wczesniej. Dla uzytkownika licza sie wyniki. Moja mama albo dziewczyna nie bedzie sie zastanawiac dlaczego wyskakuje jej pelno zapleczowek, albo spamu z pobieraczka. Po prostu beda niezadowolone z serpow.

Druga sprawa, ze najpierw ludzie musieliby sobie uswiadomic, ze jest alternatywa bo w Polsce to chyba wszyscy mysla, ze na swiecie jest jedna wyszukwiarka.

Google dostajesz w prezencie od firefoxa i to wystarczy .

Rozumiem o co Ci chodzi ale dla mnie i tak zawsze ostatecznym wyznacznikiem beda wyniki. I na chwile obecna bing potrafi zwrocic lepsze. Ale to jest tylko i wylacznie moje subiektywne odczucie, wiec sie nie bede przy nim upieral.

Każda wyszukiwarka będzie oferowała nieco lepsze wyniki do czasu aż nie stanie się celem działań pozycjonerów.

Każda wyszukiwarka będzie oferowała nieco lepsze wyniki do czasu aż nie stanie się celem działań pozycjonerów.

Nie byłbym tego taki pewny. Pozycjonerzy nie wrzucają śmieci w topy - śmieci są daleko od czołówki. Jakby nie spojrzeć, to są niejako "moderatorami Google" :)

I właśnie dla tego chciałem zwrócić uwagę na ten spam w tym temacie https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=147824 ale spora większość osób którzy wypowiadali się w moim temacie jest takiego zdania ze spam jest potrzebny i na niego przyzwalają.

Coraz więcej widać teraz spamu a serwisy typu htruwop.waw.pl lub jewood.wroclaw.pl jest coraz więcej takie strony są tworzone przez automaty a mimo to są wysoko, a nie są nikomu do niczego one potrzebne i wydaje mi sie ze teraz zalewają one większość wyników w google jakie się wyświetlają na pierwszych stronach czyli od top 1 w dół czasami bywa ze ciągną się aż pod 100 pozycję na niektóre frazy, sam sprawdzałem. I chyba nie tak powinna działać wyszukiwarka.

Zastanawiam się, co się musi stać, żebyś zrozumiał wreszcie, że to niezbyt ładnie podawać na forum adresy do cudzego zaplecza... Twoje "zwrócić uwagę na ten spam" to nic innego jak upublicznianie cudzego zaplecza - co post to jakieś adresy podajesz. ;)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zrozum że to nie jest żadne zaplecze, to są po prostu spamerskie witryny, ja jakoś sobie zaplecze inaczej wyobrażam a nie tak tworzone przez automaty tym bardziej że zalewają one wyniki wyszukiwania takie witryny powinny być banowane przez algorytm od razu.

Zrozum że to nie jest żadne zaplecze, to są po prostu spamerskie witryny, ja jakoś sobie zaplecze inaczej wyobrażam a nie tak tworzone przez automaty tym bardziej że zalewają one wyniki wyszukiwania takie witryny powinny być banowane przez algorytm od razu.

No cóż... Google oceniło, że są to wartościowe witryny, zasługujące na znalezienie się w czołówce wyników wyszukiwania i nic nam do tego.

https://www.sjp.pl/sarkazm

Google wyraźnie pisze co robi ze stronami typu automaty te jak tu wyżej podałem.

Jednym z najważniejszych kroków w celu poprawienia pozycji swojej witryny w wynikach wyszukiwania jest zadbanie o to, aby zawierała ona jak najwięcej informacji z użyciem właściwych słów kluczowych określających tematykę Twoich treści.

Jednak niektórzy webmasterzy próbują polepszyć pozycję swoich witryn i przyciągnąć użytkowników, tworząc strony z bardzo dużą liczbą słów, ale przy minimalnym udziale oryginalnych treści. Google podejmuje działania przeciwko właścicielom domen, którzy chcą umieszczać je wysoko na liście wyników wyszukiwania i w tym celu zamieszczają materiały pobierane z innych witryn lub generowane automatycznie, które nie wprowadzają dla użytkowników żadnej wartości dodanej. Przykłady:

Witryny stowarzyszone: witryny te zarabiają na kliknięciach (model PPC), przekierowując użytkowników do witryn programów stowarzyszeniowych, a same nie oferują użytkownikom konkretnych usług ani treści. Zazwyczaj nie mają one żadnej oryginalnej zawartości i tylko generują pliki cookie albo są szablonami bez unikatowych treści.

Strony przejściowe: strony stworzone tylko dla wyszukiwarek.

Treść generowana automatycznie: treść generowana programowo. Często składa się ona z losowych akapitów tekstu, który nie ma sensu dla użytkownika, ale może zawierać wiele wyszukiwanych słów kluczowych.

Treść pobrana: niektórzy webmasterzy wykorzystują treści pobrane z innych witryn o lepszej reputacji, takich jak Wikipedia, mylnie zakładając, że zwiększenie objętości stron za pomocą losowej nieadekwatnej treści jest dobrą długofalową strategią. Zawartość, która została pobrana z innej witryny, nawet o wysokiej jakości, nie stanowi dla użytkowników żadnej wartości dodanej, jeżeli witryna nie oferuje im żadnych usług ani dodatkowej treści. Warto poświęcić czas na stworzenie oryginalnej zawartości, która odróżni Twoją witrynę od innych. Dzięki temu użytkownicy będą do niej wracać, a wyniki wyszukiwania będą naprawdę przydatne.

Uczestnictwo w programie stowarzyszeniowym jest właściwą praktyką, jeśli oferuje się użytkownikom wartość dodaną i tworzy wartościową treść, dzięki której użytkownicy mają powód, aby wracać do witryny. Możesz na przykład tworzyć recenzje, rankingi lub porównania produktów.

Jeśli Twoja witryna została usunięta z wyników wyszukiwania, przeczytaj nasze wskazówki dla webmasterów, aby uzyskać więcej informacji. Po wprowadzeniu zmian i upewnieniu się, że witryna nie narusza już naszych wytycznych, zgłoś ją do ponownego rozpatrzenia.

Więc teraz to ja sam już nie wiem o co tu chodzi google pisze jedno ale samo nie stosuje się do tego i nie blokuje automatycznie tych witryn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności