Skocz do zawartości

domeny .info fakty i mity na temat stron SEO

Krzysztof_kf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów pytanie głównie jest skierowane to domeny o rozszerzeniu koncówki domeny .info przeszukując google natrafiłem na bardzo ciekawe tematy które, no powiedzy około 3 lat temu google na parę godzin wyindeksowało wszystkie wyniki związane z domenami .info i tutaj ogólnie się nasówa pytanie że względu na niską cenę rejestracji a także odnowienie domen .info np. w serwisie godaddy.com są głównie wykorzystywane te domeny do śmietników a także spamu i czy google ?? przy indeksowaniu takich stron szczgólną uwagę zwraca na takiego typu domeny.

Jedna mi odpowiedź mi się nasówa że jeżeli chcesz mieć dobre zaplecze pozycjonerskie to lepiej kupywać domeny z końcówką .pl niż domeny z rozszerzeniem co są najtanśze i narażająć na szybkiego filtra od google, jaka jest wasza opinia na ten temat zapraszam do dyskusji.

.

Przeczytałem dwa raz, ale kompletnie nie moge zrozumiec o co chodzi. Przeciki robią różnice, a to najdluzsze zdanie jakie w zyciu widziałem ;-)

Witam wszystkich forumowiczów pytanie głównie jest skierowane to domeny o rozszerzeniu koncówki domeny .info przeszukując google natrafiłem na bardzo ciekawe tematy które, no powiedzy około 3 lat temu google na parę godzin wyindeksowało wszystkie wyniki związane z domenami .info i tutaj ogólnie się nasówa pytanie że względu na niską cenę rejestracji a także odnowienie domen .info np. w serwisie godaddy.com są głównie wykorzystywane te domeny do śmietników a także spamu i czy google ??

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

Rozszerzenie domeny nijak się ma do jej zawartości czy jej linkowania a tym samym do ewentualnego filtra czy bana. Ale będąc zatrudnionym w Google na pewno wziąłbym pod lupę tanie domeny i tu patrz pierwsze zdanie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tylko, ze tanie to one sa w rejestracji bo przedluzenia kosztuja prkatycznie tak samo jak inne globalne. Rownie dobrze mozna by wziac pod lupe .pl, bo ich rejestracja to tylko 10zl, czyli raptem 4zl drozej od .info.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności