Skocz do zawartości

seoChat - Unikalny content zapleczowy na bazie czatu

ColdFire

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dziś chciałbym przedstawić projekt skryptu, który napisałem.

Na pewno każdy z Was spotkał się z problemem - "skąd brać świeży i unikatowy content, którego Google nie zna?". Również sporo o tym rozmyślałem - tekst musi mieć przecież choć trochę sensu, czyli nie może być generowany z automatu. Musi być również unikatowy i jeszcze niezaindeksowany przez Google. Myślałem więc gdzie Google nie ma dostępu - do czatów.

Skrypt bazuje na czacie Onetu, który to bazuje na protokole IRC. Można więc logować zapisy rozmów przy pomocy na przykład programu Taboret2.

Uzyskujemy więc dzięki takiemu rozwiązaniu ogromne ilości tekstu w krótkim czasie - obrazowo rzecz ujmując - ludzie z czata służą jako copywriterzy za free.

Zdaję sobie doskonale sprawę, że być może teksty nie zawsze mają największy sens i nie zawsze są poprawne stylistycznie i gramatycznie - ale w większości przypadków nie jest najgorzej.

seochat.jpg

Jak to działa

1) Pobieramy program Taboret2, który umożliwia korzystanie z czatu Onetu za pomocą programu -> https://www.taboret2.pl/downloads.php

2) W ustawieniach programu (Narzędzia -> Ustawienia -> Logi) zaznaczamy logowanie kanałów do konkretnych plików w wybranym przez nas katalogu.

3) Wchodzimy na jak największą ilość pokoi

4) Wgrywamy na swój serwer skrypt seoChat

5) Po kilku godzinach logowania rozmów mamy już dostateczny ogrom materiału - pakujemy wszystkie pliki .log do jednej paczki .zip i wrzucamy na serwer do katalogu, w którym znajduje się skrypt seoChatu.

6) Odpalamy stronę i voila

Algorytmy skryptu seoChat oczyszczają tekst ze zbędnych śmieci i tworzą względnie spójny tekst. Reszta to podstawowy szablon xhtml i generowanie odpowiednich odnośników do wpisów. Realizuje to algorytm losowy, którego wyniki są jednak zależne od aktualnej podstrony, (seo rand), dlatego też wszystko pozostaje w stałym układzie (linki, tekst, odnośniki).

Na razie skrypt to wersja podstawowa, lecz w przyszłości będzie rozbudowany o możliwości dodatkowego linkowania wewnętrznego wewnątrz tekstów (podedyncze słowa, zdania, itd.).

Całość uruchomiłem dziś pod adresem: https://php-board.com/

Można zobaczyć jak to wygląda i jak działa.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany, skrypt może otrzymać ode mnie na zasadzie LinkWare - podzielę się nim w zamian za dobrego mocnego linka.

Kontakt GG - 9963158

mail: clev@tlen.pl

Kuba

a-href.pl - moderowany, darmowy katalog stron - zapraszam do dodawania wpisów

Po pierwsze kodowanie sie sypie ;)

Po drugie, kurcze spamowaty ten spam :)

Myślę że jak pogłówkujesz to wyjdzie z tego coś dobrego, w sumie pomysł dosyć świeży(jest coś okołopodobnego ale nie z irca :( - tak że gratuluję pomysłowości i czekam na lepsza wersje ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

zawsze mnie dziwiło jak ludzie robili totalne smietniki skoro tak łatwo zrobic coś co będzie miało przynajmniej znamiona tego, że jest uzyteczne dla człowieka :)

plus za kreatywność :(

Straszne to jak na razie :)

Ja i tak nadal pozostanę przy ludzkim pisaniu tekstów, tym bardziej że na forum jest już dyskusja o ostatnich inforamcjach nt planów Google'a.

Takiego zaplecza nikt nie będzie czytał, a jak nie będzie czytał to straci na rentowności (odwiedzalność, reklamy, itd).

Brakuje chyba dwoch rzeczy:

- automatycznego pobierania z poziomu php tych danych, a nie recznie

- zachowania formatowania rozmowy, dzieki temu to rzeczywiscie bedzie czytelne i moze nawet ktos to bedzie czytal

pomysl ciekawy

Jestem producentem oprogramowania na stronie www.Skrypty.pro, m.in. Microsite Managera.

Chcesz się dowiedzieć jakie jest najlepsze narzędzie pod zaplecze?

Porównaj kilkadziesiąt cech znanych programów w formie tabeli.

Piszemy teksty, robimy blasty i podlinkowujemy w formie piramidy - sprawdź nas!

pomysł najbardziej ok, ale

1.Dopracuj i maksymalnie zautomatyzuj

2. Takie softy sprzedawaj w ważkim gronie, nie prezentuj na PIO bo do forum maja dostęp ludzi z rożnych stron barykady, przykładowo lepiej sprzedać 10 kopij softu po 500 ZL ( dla wybranych bez pokazywania to wszystkim)) jak 100 szt po 50 ZL dla ekipy co bezie non-stop marudzić i doprowadzi ze takie coś będzie miało index zero :P

zawsze mnie dziwiło jak ludzie robili totalne smietniki skoro tak łatwo zrobic coś co będzie miało przynajmniej znamiona tego, że jest uzyteczne dla człowieka

zgadzam się 100%, ale nie wszyscy mogą latać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności