Skocz do zawartości

Częste pady easyisp

radca78

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie nie interesują rozwiązania i autorski panele i inne pierdy mnie interesują realnie poniesione przezemnie straty na skutek gównianego hostingu serwowanego przez easyisp.pl a straty wymierne ponosze bo stronka nie jest indeksowana bo "Warning: mysql_connect(): User 'easyxxx_katalog' has exceeded the 'max_connections_per_hour' resource (current value: 5) in /home1/home/easyxxx/domains/xxx.pl/public_html/katalog/mysql.php on line 51"

i za przeproszeniem guzik mnie obchodzi wypicie kawki z Prezesem sam mogę sobie zapodać taką kawe o jakiej Prezesowi się nie śniło bo nie zna się na kawach :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 207
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

specjalnie zacytowałem aby był widoczny ich profesjonalizm i starania o jak najlepsze usługi dla klientów :) .

Niech mi tylko jeszcze jakiś kolega z easy coś napisze o uzytkownikach których skrypty/dypty/pierdypty powodują pady to nie wy3mam i stane obok (a do zieleniaka nie mam daleko raptem z 800 m) :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

(a do zieleniaka nie mam daleko raptem z 800 m) :)

No to się Beerbant razem możemy wybrać... (jakieś 1500m) Co do kawy tez popieram. Też potrafię lepszą zaparzyć, a takiej Irish, to najlepsi barmani w Polsce się ode mnie uczyli...

Tyle, że ja już dawno się z EasyISP wyniosłem, a teraz z i365 o podobnych do Twoich łączach z mysql dyskutuję. Wygląda na to że tam tez 5 połączeń to za dużo. Na szczęście mam pewną alternatywę za oceanem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 4 tygodnie później...

Najlepiej sprawic sobie dedyka i miec spokoj :)

dokladnie kupic w pare osob i miec spokoj. Ja np. mam stary serwer (2xPII 400mhz, 768 mb ram,2x 18gb scsi) kolokowany w DC. Jest 7 osob i kazdy sie sklada na koszt kolokacji maszyny i kazdy jest zadowolony ( jak na razie). :)

Jakie są koszty takiego dedyka?

oprocz kosztu bezposredniego w wymiarze finansowym sa koszty posrednie, ktos musi tym administrowac, zatem najlepiej wziac grupe ludzi zebrac i jednego admina z posrod nich i zrobic skladke Moze to byc serwer dedykowany lub wlasna maszyna do kolokacji, w moim przypadku wyszla taniej kolokacja, gdyz strony na moim "staruszku" malo ruchu zuzywaja i niewiele go obciazaja.

• 1 rok później...

Odświeżam temat, gdyż za te 2 lata mogło się trochę zmienić :)

Podyskutujmy dalej ;)

Ja jestem klientem easyISP praktycznie od początku ich istnienia. Na dwóch kontach mam dość mocno oblegane strony przez użytkowników (więęększe serwisy z wieloma usługami, fora oczywiście też są) i przenosiłem się kiedyś wiele razy, wiele. Byłem nawet w Home - ale za czasów, kiedy tam miałem konto, nie oferowali mod_rewrite, więc się wyniosłem. Nazwa z tymi abonamentami na pół roku może się wypałować, świetny Vel ze swoim niskim transferem też. Progreso także straciło klasę - kiedyś był miód, teraz chodzi powoli, tak chwalone. Webd to jedno z najgorszych gówien właśnie - nie wiem czemu tak chwalicie. i365 to już w ogóle jeden z największych żółwi, strasznie się wlecze - tam to można stawiać strony czysto HTMLowe - wizytówki czy coś ;) Za to mod_rewrite też jest i świetna obsługa techniczna.

Co powiem o easyISP? Na początku uważałem za świetny hosting, bo chodził niezawodnie i super szybko, mod_rewrite mi potrzebny ponad wszystko, niezłe możliwości konfiguracji ustawień PHP (przez .htaccess lub funkcje). Ale to był początek - rozwój. W każdym razie moje strony (przyznam - skrypty stare, nie są maksymalnie zoptymalizowane, ale staram się - w każdym razie czas nie pozwolił na nic innego jak po prostu przenosiny) chodziły świetnie. Potem nadeszło coraz więcej użytkowników i zdarzały się pady. Nie przejmowałem się jednak - cena mi odpowiadała, obsługa techniczna też (ja akurat więcej dzwonię niż mailuję i zawsze pomagano mi przez telefon - odbierany oczywiście zawsze w godzinach pracy). Na odpowiedzi mailowe też nie musiałem do dziś długo czekać. Ba - mało tego, administracja to tak w porządku ludzie, że z własnej dobrej woli pomagają ponad program, a do kwestii technicznych też można się dogadać. W pewnym okresie (chyba 2006 rok też - tak jak tutaj na forum opisujecie pady) myślałem, że znowu muszę się przenosić. Jednak jak serwer działał, to działał dalej ze swoją maksymalną prędkością - jedyne awarie to pady, nigdy nie zauważyłem spadku wydajności, co mnie bardzo cieszy - strony nadal chodzą szybko. Polecałem znajomym - obecnie nawet jedna poważna firma jest zadowolona. Sam założyłem jeszcze trzecie konto na dodatkową stronę łącznie z domeną - był problem z serwerem, który miał pady, użytkownicy narzekali w weekendy (wtedy najmniej obsługi pracuje i częściej się zdarzało), ale wystarczyło chwilę porozmawiać z adminem i z biurem - serwis został przeniesiony na inny serwer i do teraz nie mam z nim problemu. Teraz jeśli zdarzają się pół godzinne pady to nie najeżdżam na hosting - takie coś spokojnie mogę przeżyć - wielkie portale potrafią paść, to czemu nie hosting, za który nie płaci się tak dużo, a jakość jest wysoka (konta jak na moje potrzeby są idealne). Obecnie mam też jedno konto firmowe i też jest OK. Żebyście mi zaraz nie wyjeżdżali z tekstami, że wy potrzebujecie 100% uptime, to pady zdarzają się obecnie bardzo rzadko, tak jak obecnie mam skonfigurowane konta, tak hosting wrócił prawie do końca do czasów świetności :P

Teraz kilka starych cytatów:

przenioslem sia na webd.pl i i365.pl i teraz nie narzekam. wszystko chodzi szybko i sprawnie, zapomnialem co to pady

...nie mogę, Webd strasznie tani, ale obsługa techniczna nie zna się na wielu rzeczach, a hosting jest strasznie wolny, nadaje się na bloga Martusi13. i365 - jakość wysoka oprócz tego, że bardzo wolne generowanie strony. Jak komuś to pasuje - można brać, ja dałem sobie spokój. Na plusie jest jeszcze to, że z konta testowego korzystałem 2 lata (a już myślałem, że mam wieczne konto). Potem dostałem maila, że konta zostały przeniesione na nowe serwery i chyba się skapli, że moje testowe jest nieopłacane - choć i tak nie było do czego go użyć, nie chciałem z tego korzystać, ale na pliki było OK ;)

Backup w easyISP - kiedyś fakt padło wszystko i backup miałem przywrócony z dnia poprzedniego, więc backupy są robione codziennie, mam konto tyle lat, a tylko raz coś takiego się zdarzyło. W sumie żadna strata.

Dużym plusem jest w pełni działający mod_rewrite (wiele firm się tym chwali, ale jest tylko okrojona wersja), nawet identyfikatory sesji doczepiane do linków da się w pełni wyłączyć, przez co Google ładnie indeksuje witryny.

zainstalowalem post nuke i myslalem ze oszaleje wiekszego syfu nie widzialem, czas generacji strony to z 8-10 sek, ciezko CHORY cms, a za chwile zainstalowalem php-fusion i extreme fusion i okazalo sie, ze moze skrypty nie tak "piekne" choc funkcjonalne, ale mile dla serwera, strona elegacnko sie szybko wygenerowala nawet na slabszej maszynie, a galerie, ktore sa generowane online ( copermine? chyba taka nazwa) toz to serwer "do gory nogami" wywraca, osobiscie dalbym to do reklamy media markt "powinni tego zabronic". A zle napisane skrypty wlasne uzytkownikow, raz widzialem skrypt ktory w ciagu 10 sek. " wywalal w kosmos" dual xeona z 4 gb ram

PostNuke w zamysle był dobry, sam miałem na tym kiedyś kilka projektów, jednak fakt - jest to kupa. Nowa wersja też niefajna. Za słabe jądro, a za bardzo obciążające moduły. Nie jest to optymalny CMS, choć pozwala na dużo więcej (strona może wyglądać w pełni DOWOLNIE) niż kupiaste PHP-Fusion, ExFusion, jPortal, Joomla i inne takie zestawy kilobajtów, które zaśmiecają internet. Są też zoptymalizowane CMSy, ale czasem potrzebne są takie możliwości, że mimo wszystko czas generowania jest długi - ale easyISP na razie wytrzymywał wszystko, co testowałem. Są jeszcze molochy jak eZ, Typo3 itp., ale nigdy nie widziałem potrzeby stawiania tego.

taa to pewnie phpbb by przemo tez uznasz za mula bo generuje sie kilka razy dluzej od czystej wersji

Ja uważam za muła i za najbardziej gówniane forum świata, które instalują dzieciaki do szpanu, że mają tyle modów i jest tak kolorowo...

Nie chce mi się więcej na ten temat pisać - każdy szanujący się webmaster wie, że phpBB2 by Przemo to najgorsze forum świata.

Mnie tylko przeraża spam - mam aliasy na mail na domenach w easyISP i przychodzi na nie ogrom spamu. Na stronach te adresy mam zakodowane, także roboty nie powinny ich indeksować. Na szczęście Gmail wrzuca 99% do spamu, jednak folder szybko rośnie. Kumpel miał gorzej - podpiął tylko alias, nawet nigdzie nie dawał go na stronę i odebrane rosły mu nie co 1, ale co 100 maili. Prawie by sobie rozwalił pocztę gdyby w porę nie zmienił przekierowania. Czyżby w easyISP był jakiś bug umożliwiający robotom wysyłanie maili na *@podpietadomena.com ? Ciekaw jestem co z tym zrobić. Mi osobiście rośnięcie spamu jako folder tak nie przeszkadza, ale gdybym miał to wszystko w odebranych, to musiałbym zrezygnować z maili tam - a jak to inaczej załatwić to nie wiem. Ja po prostu muszę mieć aliasy w domenach. Tylko ta sprawa w tym hostingu mnie gnębi.

maglev ogólnie dobrze mówi, ale widzę że tu do wielu pewne fakty nie docierają. Oby jak najmniej takich w hostingu, z którego korzystam, a w którym i tak jest nieźle - dzięki temu będzie lepiej :P

• 2 miesiące temu...

o czym ty piszesz? jak masz stronki firmowe z ogladalnoscia 5 os/dzien, to ci nie przeszkadza weekendowy pad.

U mnie bylo tak, ze jak padlo w piatek, to laskawie w poniedzialek startowało. efekt: 3 dni bez wpływów z reklam oraz spadek z wynikow wyszukiwania (o ile akurat bot probowal lazic) na 4-14 dni. Kilkaset zł w plecy. Pólgodzinny pad mozna przebolec, ale po co? wole hostingi, gdzie tych padow nie ma albo jest ich mniej

pzdr

co by tu wstawić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności