Skocz do zawartości

"Ten czas" moderatora?

Grisham

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest tylko drobna roznica

Papiez nabijal kase Watykanu

A ja sugeruje pomoc dzieciom

Wiem, że niektorym trudno jest zobaczyc tak subtelna roznice... Ale coz: kwestia inteligencji i wrazliwosci.

A przy Twojej stopce...

No coz - brak komentarza: kazdy moze sam ocenic...

dymna.jpg

znaczy, że jak będę palił ptaki i z tego widowiska środki pozyskane z widowni będę przekazywał na dzieci to też będzie wszystko ok ? Może nie chodzi tu jednak tylko o jakąś subtelną różnicę.

wypij kawkę, weź głęboki oddech i przyznaj się do gafy, wyjdziesz z twarzą :)

Eric Hoffer napisał kiedyś "Rudeness is a weak imitation of strength." więc twoje prztyczki o inteligencji i wrażliwości są tym właśnie co ów miał na myśli.

ogólnie to peace - róbcie co chcecie :)

Entropia, ja to widze inaczej. Polskie spoleczenstwo nie ma dobrych tradycji w przypadku odpracowania przewinien at all. I to moze to jest powodem tego, że nie wszyscy zrozumieli kontekst. W krajach cywilizowanych za niewielkie przestepstwa nie idzie się do wiezienia, tylko dostaje się obowiazek odpracowania konkretnej ilosci godzin w osrodkach pomocy spolecznej lub temu podobnych.

Tutaj nastepuje mozliwosc zaplacenia 50zl na Fundacje Ani Dymnej (jeśli ktos koniecznie chce wspomagac inna wybrana fundacje, żeby zdjac ostrzezenia - poprosze PW).

Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jest mozliwosc zrobienia czegos dobrego dla dzieci, a Ty przyrownujesz to do sprzedazy odpustow... I jeszcze oczekujesz, że bede się kajal... Wybacz, ale to zalosne. Kto nie chce niech nie korzysta z tych "dni mojej slabosci".

Ale, jak ktos ma na tyle serca, żeby troszke wykorzystac sytuacje na pomoc dzieciom z Fundacji, to przy okazji to wlasnie odbieram jako okolicznosc lagodzaca i tylko tak mozna u mnie "odpracowac" minusy na PiO. Nie widze powodow, zebym się mial kajac.

Pozdr

dymna.jpg

Wędrowiec nie wiem jak obdzielasz ostrzeżeniami bo nie dostałem nigdy od Ciebie, ale nie pamiętam abym choć raz dostał jakieś info,

że źle coś robię zanim dostałem ostrzeżenie, zresztą, jak się połapałem że coś takiego jest to już chyba z 5 na liczniku miałem, heh.

Początkujący, wg mnie pomysł dobry, nie widzę nic złego,

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@slawus, dzięki za wsparcie, bo już się zastanawialem, czy moze jestem jakis nienormalny... ;)

A dla pomocy dzieciom to ja nawet jestem w stanie oswiadczyc, że:

- wszyscy moderatorzy to jedna osoba (oczywiscie ja) i wylacznie ode mnie dostajecie bany,

- tak w ogole to jestem prezesem Fundacji, na ktora chcę zbierac pieniadze; a przy okazji rozbijam się porsche, na ktorego utrzymanie idzie cala kasa Fundacji,

- to forum oczywiscie zalozylem ja i tylko po to, żeby z niegrzecznych spamerow wyciagnac te ostatnie zlotowki...

- szkolilem się w inkwizycji i dlatego postanowilem sprzedawac odpusty,

- i wszystko co w tym miejscu chcielibyscie sobie dodac..............

Osobiscie zawsze uwazalem, że nie ma nic zlego w pomaganiu i jeśli ktorys z tutejszych "lobuzow" wychodzac z "dolka" pomoze tym samym jakiemus dzieciakowi, to jest to tego warte.

dymna.jpg

Opcja z wpłatą na rzecz fundacji jest o wiele lepsza niż ta, którą się obserwuje na innych forach (patrz: napisanie X nowych postów/założenie tematów/stworzenie poradników). Jednak w przypadku ostrzeżeń za wulgarne/chamskie zachowania może lepiej byłoby tej opcji nie stosować - bo to będzie uczyć użytkowników (społeczeństwo ogółem), że chamstwo można sobie odpracować za kasę, a przecież nie o to chodzi. Ale drobniejsze przewinienia czemu nie :)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Nie zmienia obrazu. Bo nieważne na jaki cel idzie kasa - to i tak trzeba ją zapłacić, żeby to ostrzeżenie zdjąć.

PS."Odpracować na rzecz dzieci" to nie tylko zapłacić - ale też udzielać się w wolontariatach, akcjach, zbiórkach. Więc element finansowy jest najważniejszy, bo Ty nie proponujesz zdjęcia ostrzeżenia za "pracę" na rzecz dzieciaków, tylko za kasę wpłaconą na konto fundacji. Ale skoro uważasz, że gość zachowujący się chamsko, wulgarnie, jadący od prawej do lewej z trollingiem ma być traktowany na równi z osobą, którą raz poniosły nerwy, napisała podwójny temat w ogłoszeniach, to chyba nie ma o czym dyskutować :)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

napisała podwójny temat w ogłoszeniach, to chyba nie ma o czym dyskutować

Coz, kazdy ma prawo do wlasnej oceny. Ja natomiast widze to tak:

- żeby posiadac pieniadze, nalezalo najpierw pracowac, żeby je pozyskac

- osoba, ktora notorycznie wykracza poza regulamin ma wiecej warnow, niż osoba, o ktorej piszesz

- żeby obie powyzsze osoby wyszly na saldo 0, ta pierwsza musi wplacic wielokrotnosc kwoty 50zl (przypomne, że 50zl na Fundacje zdejmie tylko 10%)

Konkludujac - nalezy odpracowac na rzecz

Fundacji.

Soprano:

Ania Dymna nie jezdzi Porsche

Ale dla Ciebie mogę być prezesami wszystkich fundacji w jednej osobie

Przy okazji przypomne, żeby nikt nie zaniechal przy rozliczaniu PITa rocznego oddac 1% na jakakolwiek organizacje pozytku publicznego. Nie zmarnujcie okazji pomagania tym, ktorym pomagac nalezy.

dymna.jpg

Przy okazji przypomne, żeby nikt nie zaniechal przy rozliczaniu PITa rocznego oddac 10% na jakakolwiek organizacje pozytku publicznego.

Chyba 1%?

@Poczatkujacy, Twoj pomysl jest w oczywisty sposob dobry. Jest to tak logiczne, że nie chciałem nabijać postów by to potwierdzić. Jak powyżej widać niesłusznie :)

Inicjatywa jest dobra. Lepiej niech płacą jeśli alternatywą jest zmiana konta.

Pytanie z innej beczki- postanowiłeś co zrobić z topikiem "nieuczciwych"?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności