Skocz do zawartości

jakie zaplecze

Motaba

Rekomendowane odpowiedzi

@SQL

5 zapleczówek na WP nie daje rady ? postaw kolejne 5 i linkuj - nie daje rady kolejne 5 i linków

w końcu dojdziesz do liczby zaplecz które udzwigną twoje frazy

pytanie :

- po jakiej liczbie zapleczówek do tego dojdzie ?

- kiedy do tego dojdzie ?

- czy wystarczy ci kasy na zaplecze ?

- czy można zrobić to taniej/szybciej lub skuteczniej ?

Przy takiej liczbie fraz i klientów nie ma czasu na zabawę zapleczem. Robię testy i porównuję efekty. Zaplecze utworzyłem skromne na test. Dla zaledwie kilku łatwych fraz. Już lepsze efekty daje automat na stronę klienta, katalogowanie + preclowanie 2 stron zapleczowych A => B => Klient

Mój błąd, że kupiłem świeże domeny. Teraz już mają po pół roku. A stawiając zaplecze wzorowałem się na innych tego typu stronach. Wp, kilka artykułów i jakaś skórka. Nawet poświęciłem czas żeby przetłumaczyć template i zoptymalizować.

Nakład pracy > efekty

Jedyne po co fajnie wyszło to postawienie kilku smietników pod swle rotacyjne, też dla testu bo staram się wystrzegać zbędnego ryzyka. Ale efekty były fajne dopóki nie wywaliło śmietników z indeksu.

Postawiłem też 4 mocne strony na starych domenach. Zobaczymy co z tego będzie.

@qbeczek

Póki co wygląda na to, że można to zrobić taniej i szybciej. Łatwo policzyć, koszt domeny + hostingu, dla danej frazy 1 strona 1 link. W tej samej cenie multikod do 100 dobrze podlinkowanych katów, w których wpisy już warto podlinkowywać samemu + dostęp do prywatnej bazy precli, też około 100 linków. A efekty są dużo szybsze i całkiem trwałe.

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Coś tu nie gra. Napewno nikt nie bawi sie w mozolne zdobywanie porządnych linków dla stron zapleczowych.

I tak i nie - to zależy o jakie frazy masz na myśli, jeśli ktoś pozycjonuje "ciemny domek na uboczu w tatrach" to OK - nikt się nie bawi. Ale dla fraz ogólnopolskich typu "programowanie", "fotele" itd. itd. - tu już nie ma tak kolorowo i trzeba się napracować(no chyba że efekt miesieczny jest wystarczający to wtedy można inaczej się bawić :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Właśnie o tą listę mi chodziło dlatego delikatnie podpiołem się do tematu ;P Zastanawiam się czy po zalożeniu kont na wszysztkich tych serwisach, powrzucaniu artów(synonimy) i katalogowaniu takie zaplecze ma większą wartość niż zaplecze na nowo kupionej domenie czy nie? Tak logicznie mysląc system blogowy istnieje już np 5 lat czy subdomena takiego systemu nie ma większej wartości niż subdomena nowiutkiej domeny ?

(Chodzi mi o wartość linka a nie możliwości dodania reklamy, swli itp.)

Hmm a powiedz mi jeszcze czy zakładasz(zakładacie) bloga z jednym artem i zostawiacie czy prowadzisz i rozwijasz kilka blogow na raz? Bo powiem szczerze prowadzenie 5 czy 6 blogów mnie przeraża.

regulamin

To, że ktoś ma dużo BL nie oznacza, że używa SWL-i rumaków i innych śmieci. Ja mam stronę ze 150tys BL bez śmieciowych metod. Katalogi i precle zrobią ci max około 2000 BL a reszta to po prostu linki i banery na innych stronach.

Wszystko zależy jaka strona ... jedno jest pewne to jest odsetek w gąszczu rumaków i swli.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Gdyby to było takie proste, to wszyscy by byli na top1 :D co oczywiście nie jest możliwe.

Druga sprawa, nikt ci nie poda gotowego rozwiązania :(

Łatwiej sobie zadać pytanie : Złożoność algorytmu Google VS. taki blog (wartość takiego bloga)?

No i to jest odpowiedź na Twoje pytanie czy "wystarczy".

Ktoś podpowie co z tymi blogami? Wystarczy założyć, napisać jedną notkę z linkami i zostawić???

Tworzenie profesjonalnych stron internetowych - www.jackvision.pl

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności