Skocz do zawartości

Prowizja za przelewy z zagranicy...

djbit

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam problem ponieważ klienci z za granicy (Polacy), którzy wpłacając pieniądze za towar przelewem wybierają opcję rozliczania kosztów SHA, czyli koszty transakcji są dzielone na pół.

Mam w sklepie zaznaczone, że mają pokrywać koszty transakcji wybierając opcję OUR jednak te trutnie tego nie kumają.

Za każdy taki przelew bank obciąża mnie 10 - 15 zł

Sprzedam coś za 20zł, a bank obciąża mnie prowizją 10zł - masakra.

Macie jakiś sposób aby to rozwiązać (uniknąć prowizji) ?

Ja wysyłam towar, jak klient zapłaci za niego i za przesyłkę, czyli jak dostanę tyle ile mam dostać - a jak klient wpłaca to jego sprawa.

Może czegoś nie rozumiem..., ale mając konto w mbanku - nie widzę tam obciążenia z tytułu przyjęcia przelewu z zagranicy

PKO SA to najgorszy bank z istniejących. Nalicza prowizję dosłownie za wszystko. Przelew przez internet kosztuje 5 zł!! (o zgrozo).

Ja po prostu bym zmieniła bank i tyle. Możesz też zaznaczyć na stronie swojego sklepu, że akceptujesz tylko płatność OUR i w przypadku wybrania innej opcji- po prostu towaru nie wyślesz. Ja jednak zmieniłabym rachunek oszczędnościowy na inny bank. Pozdrawiam

weźcie pod uwagę, że to osoba wykonująca przelew jest obciążana a nie ta, która odbiera -> w większości przypadków, chyba że jest podział kosztów.

Ty oczekujesz wpłaty należności w wysokości ... zł ... jak nie ma pełnej wpłaty to nie ma wysyłki .. tak to rozumiem.

To tak jak ja bym wysyłał do Ciebie przelew (z Polski) pomniejszony o -50gr bo mnie tyle on kosztuje.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

PKO SA

zdecyduj się o jakim Banku piszesz. PKO SA = PEKAO SA, czy też PKO SA = PKO BP SA ?

Sporo osób popełnia ten sam błąd ... nawet na Grójeckiej w Warszawie są dwa banki na przeciwko siebie - PKO BP i PEKAO - oczywiscie wszyscy walą do PKO BP mimo iż mają konto w PEKAO :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności