Skocz do zawartości

Fotografia ślubna

Morfii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zapraszam do oceny mojej strony, która ma dotyczyć fotografii ślubnej itp. Reklamy na stronie ja wstawiłem by zobczyć z czym to się je ;)

Moja stronka: foto sekura

Na razie najgorzej jest z pozycjonowaniem bo na hasło: fotograia ślubna łódź nic nie pokazuje :) nawet na samym końcu listy nie ma... chciałbym to poprawić ale chyba za bardzo jest to skomplikowane. :)

Za podpowiedzi i wsparcie z góry THX ;)

Witam

No jest sporo rzeczy na stronie które można a nawet i trzeba zmienić.

-jakoś ten TOP mi nie leży, za dużo w nim tekstu, dostaje delikatnego oczopląsu :)

-zdjęcie na stronie głównej za duże. Ja bym je pomniejszył i dał np. jakiegoś slidera

-czcionka zdecydowanie za duża

-w portfolio zmienił skrypt galerii (np. darmowy Simple Viewer) bo po co tyle tych miniaturek zdjęć.

-a czy ślub/wesele lub chrzest/komunia nie powinien być czasem w portfolio ?!

Ogólnie za dużo tego wszystkiego na jednej stronie. To takie moje spostrzeżenia na pierwszy rzut oka.

A o pozycjonowaniu to widać że raczej za dużo to nie wiesz (polecam dział dla początkujących)

Co do fotografowania (sam trochę w tym siedzę) jaki sprzęt posiadasz??? Czy troszkę cena nie jest wygórowana patrząc na twoje portfolio??? I dlaczego takie winiety!?!?

Witam

No jest sporo rzeczy na stronie które można a nawet i trzeba zmienić.

-jakoś ten TOP mi nie leży, za dużo w nim tekstu, dostaje delikatnego oczopląsu :D

-zdjęcie na stronie głównej za duże. Ja bym je pomniejszył i dał np. jakiegoś slidera

-czcionka zdecydowanie za duża

-w portfolio zmienił skrypt galerii (np. darmowy Simple Viewer) bo po co tyle tych miniaturek zdjęć.

-a czy ślub/wesele lub chrzest/komunia nie powinien być czasem w portfolio ?!

Ogólnie za dużo tego wszystkiego na jednej stronie. To takie moje spostrzeżenia na pierwszy rzut oka.

A o pozycjonowaniu to widać że raczej za dużo to nie wiesz (polecam dział dla początkujących)

Co do fotografowania (sam trochę w tym siedzę) jaki sprzęt posiadasz??? Czy troszkę cena nie jest wygórowana patrząc na twoje portfolio??? I dlaczego takie winiety!?!?

Piersza strona jest chwilowa... czyli jak skończy się rozliczanie z pitu to ten KSR i połowa tekstu wyleci. To duże zdjęcie na pierwszej stronie też nie jest na stałę.. zmienia się w zależności od danego tematu - to obecnie jest najwieksze jakie były do tej pory (wrzucone na szybko).

Ile powinna mieć czcionka ? Bo mam rozdzielczość na kompie ustawioną na 1680x1050 i wydaje się ok ;) Albo pogrubienie wyłączyć ?

Portfolio ma być odzielnie... docelowo w ślub / wesele będą pierwsze imiona państwa młodych - każda para bęzie oddzielnie miała swoją stronę do dyspozycji. Tak jak z chrztem/komunią.

Dział dla początkujących przeglądam :D

Raczej żadna reklama nie pasuje. Strona powinna być prosta i przejrzysta, a u ciebie jest trochę tego i tego i tamtego.

Sprzęt jak na początek wystarczy ale jeśli chcesz się jakoś wybić to musisz inwestować.

"Od października 2011r. nazywam się Arkadiusz Sekura i to warto zapamiętać."

A wcześniej jak się nazywałeś??? :)

OK. Reklamy pójdą do kosza... Wstawiłem je tylko po to by zobaczyć o co chodzi na ich zarabianiu ;)

Info o sprzęcie póki co mogę wywalić - dobra rada - poprawiłem.

O jaki błąd tu chodzi "Od października 2011r. nazywam się Arkadiusz Sekura" ?? Bo jeśli chodzi o datę to jest OK. W tamtym roku było moje wesele i zmieniłem nazwisko... pn25, nie chcesz wiedzieć jakie było przedtem ;) W sprzęt będę inwestował. Nie ma obawy. Wiem już co kupić ale nie wiem skąd wiąć 15 tys... Jeszcze przydało by mi się jakieś logo ale kurna nie mam pomysłu co zrobić.

PS.

Jedna reklama już wywalona z głównej strony.

Fotka na pierwszej stronie zmniejszona..

no to lecimy ;)

1/ reklamy google - żal.pl aż szkoda słów. na każdej stronie walą po gałach aż się żyć nie da. Chcesz dorabiać na adsensach czy zarabiać na foceniu ślubów? Bo na tą chwilę chcesz dorabiać na adsensach, gdzie na kilku różnych przeglądarkach, kilku różnych IP wyświetliła mi się reklama Twojej konkurencji z dużo lepszym portfolio i zbliżonymi cenami. Przychodzi klient na Twoją stronę a Ty go kierujesz (bo tak będzie widział to pt klient) do konkurencji. Leżysz i kwiczysz - kasy w ten sposób z focenia nie będzie.

2/ design - teksty dla ślepych babć masz na stronie czy jak? wielkie to, to jak nie wiem co.. i to przy dużej rozdzielczości.. wyobraź sobie teraz jak widzi to ktoś z rozdz. 1024x768 (która do dziś wiedzie prym) Nawigacja nie najgorsza, ale trochę taka jakaś napchana na siłę.

3/ zaufaj mi, że nikogo z Twoich pt klientów nie obchodzi od kiedy się tak nazywasz i jak się wcześniej nazywałeś.. brzmi to nie "po polskiemu" i jakoś tak dziwnie wygląda..

4/ bardzo ubogie porftolio nie porywa.. może nawet zniechęca..

- po jakiego grzyba walisz fleszem po oczach w kościele? normalnie noc żywych trupów

- czarnobiałe zdjecia z jednym oczoje*nym, kolorowym elementem - powrót do przeszłości?

- postprocessing leży i kwiczy :/

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

mcmagik, ostro jedziesz ale i konkretnie ;)

1/ reklamy już idą do kibla ;)

2/ zmniejszę rozdzielczość u siebie na kompie i powalczę z rozmiarem czcionki ;) Jaki rozmiar czcionki macie u siebie ??

3/ w zasadzie to racja.

4/ Portfolio - dokładam cały czas na bieżąco zdjęcia. Obróbki też się dopiero uczę więc proszę trochę wyrozumiałości ;) Tamron ze światłem f2,8 nie daje wystarczającego światła w kościele... ale uwagi słuszne... staram się coś z tym z robić. Porady mile widziane.

Planuję dokupić CANONA 28 f1,8 na początek. Myślę że zdjęcia będą wtedy lepsze.

"Planuję dokupić CANONA 28 f1,8 na początek. Myślę że zdjęcia będą wtedy lepsze."

Canon 28 f1,8 możliwe szkło ale nie wiem czy wiesz że to fotograf robi zdjęcie a nie lustrzanka czy szkło.

Polecam ci stronke pixel-peeper.com(może już znasz)

Do obróbki oczywiście Photoshop ale prosze cię bardzo nie rób takich winiet bo w oko kole. Wystarczy jedno zdjęcie z taką winietą i opinia o fotografie się nagle zmienia.

[...] Tamron ze światłem f2,8 nie daje wystarczającego światła w kościele... [...]

Qrde, a sigma ze światłem 2.8 już daje.. dziwne ;)

pn25 pisze dobrze -to fotograf robi zdjęcie a nie lustrzanka czy szkło :D oczywiście w trudnych warunkach im lepsze światło słoika tym łatwiej focic ;) ale zaufaj mi, że z Twojego tamrona możesz wycisnąć 3x lepsze foty niż te, które masz w PF :P

No i zacznij focić w RAWie bo widzę, że masz mocno spartolony styl focenia - JPEG @ f/2,8 @ ISO: 800 + lampa to jakieś N.I.E.P.O.R.O.Z.U.M.I.E.N.I.E.

Obskocz parę koncertów i pofoć tam na ISO max 640 bez użycia lampy - nauczysz się wtedy obsługi swojego aparatu i obiektywu ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

mcmagik, te fotki ze ślubów były z jpeg i raw.. teraz robię już wszystko w rawach... i na manualnych ustawieniach.

pn25, dobrze piszesz... sam zauważyłem że czym więcej robię zdjęć tym są one lepsze... ale coś na portfolio muszę wrzucić więc są takie "różności".

Winietę sam wstawiałem. Może i faktycznie za dużo :D

PS.

Poprawiłem czcionkę :P

Wiem już co kupić ale nie wiem skąd wiąć 15 tys...

Jak już będziesz miał pomysł skąd wziąć kasę to radzę Ci abyś nie inwestował tego dalej w Canona. Przerzuć się na Nikona ;)

Planuję dokupić CANONA 28 f1,8 na początek. Myślę że zdjęcia będą wtedy lepsze.

Najpierw to poracuj na tym Tamronie na jednej ogniskowej. Zobaczysz czy w ogóle będzie Ci leżała stałka.

Poza tym sprzęt to nie wszystko. W fotkach ślubnych jakieś 80% efektu to post produkcja.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Jak już będziesz miał pomysł skąd wziąć kasę to radzę Ci abyś nie inwestował tego dalej w Canona. Przerzuć się na Nikona :D

Podeprzesz to jakimś sensowny i merytorycznym argumentem czy tylko tak sobie pitolisz, że canon jest beee a nikon jest cacy ?

Poza tym sprzęt to nie wszystko. W fotkach ślubnych jakieś 80% efektu to post produkcja.

Większego szytu już dawno nie słyszałem. Pobiłeś nawet ziutków-kamerunów.

[edyta]

zrób z tego efektowne zdjęcie ślubne

6413_1193752437100_1027081627_30605155_1239465_n.jpg

masz 80% szans..

"Canon czy Nikon" to temat odwiecznej różnicy zdań. Jedni wolą Canona drudzy Nikona i jak zawsze jest pitolenie. Wybierasz po prostu aparat który Ci się lepiej obsługuje i leży na dłoni. A co do obiektywów Nikona i Canona to już osobny temat.

Sam mam Canona i nie zamierzam przesiadki.

Mcmagik skąd takie zdjęcie wytrzasnąłeś??? Powiem Ci że jakby trochę posiedział to coś by się z tego zdjęcia jeszcze wyczarowało :jezyk1:

Podeprzesz to jakimś sensowny i merytorycznym argumentem czy tylko tak sobie pitolisz, że canon jest beee a nikon jest cacy ?

To nie forum o foto, żeby robić tutaj wywody sprzętowe. Ale jeśli sam nie wiesz jakie są różnice np. między nowym Nikonem D800 a Canonem 5D III to nie mamy o czym rozmawiać.

Większego szytu już dawno nie słyszałem.

Dlatego jeszcze wiele nauki przed Tobą :jezyk1:

zrób z tego efektowne zdjęcie ślubne

Mistrzu jeśli jesteś taki super PRO to powinieneś wiedzieć, że fotkę do obróbki daje się w .raw a nie w .jpg.

Dla mnie to wszystko w tym temacie :D

Pozdrawiam

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności