Skocz do zawartości

Fotografia ślubna

Morfii

Rekomendowane odpowiedzi

Mistrzu jeśli jesteś taki super PRO to powinieneś wiedzieć, że fotkę do obróbki daje się w .raw a nie w .jpg.

Dla mnie to wszystko w tym temacie :jezyk1:

Pozdrawiam

Tak właśnie myślałem - zero merytorycznej rozmowy :D

Przedstawiłem Ci właśnie zdjęcie, które miało 80% post produkcji i 20% przypadkowego, bezmyślnego pstrykania :P Jest dobre? Dałbyś takie klientom?

Dopóki nie pojmiejsz, że to nie photoshop, lightroom i inne programy graficzne robią zdjęcia to przed Tobą będzie wiele nauki.

Zdjęcie musi powstać w głowie. Sprzęt typu aparat i soft jest tylko narzędziem, które należy umiejętnie wykorzystać. W fotografii zbędny jest także prezentowany przez Ciebie onanizm sprzętowy. Jak w SEO - rumak nie będzie cudownym narzędziem na wszystkie bolączki bez dobrej bazy i przede wszystkim wiedzy jak spamować.

Dobra, kończę "spamować" bo mnie jakiś mod dopadnie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

- W stronie głównej masz chyba niepotrzebnie min-height ustawiony dla 1%, co niepotrzebnie tworzy pustą przestrzeń

- Ślub itp to chyba część portfolio powinna być (ktoś już o tym pisał)

- Dla zdjęć ustawiaj alty, dla linków title

- Nie masz chyba żadnego stronnicowania w galeriach. Przy większej ilości zdjęć podstrony będą się długo wczytywały (na Ball Gimnazjalny - Buczek już chwilę to trwa). Roboty mogą też nie sczytać wszystkiego

- "Brak wpisów Dodaj nowy wpis" - co to w ogóle jest?;] Księga gości? Troszkę to mało czytelne

- W kontakcie poszczególne elementy wyglądają jak losowo porozrzucane

- design średniaki, ale najważniejsze są i tak fotki

strony www gdynia - profesjonalne strony www, sklepy internetowe, identyfikacja wizualna

Blog webmastera - mój blog o Internecie, projektowaniu stron, gadżetach itp.

Blog i portfolio grafika - tutoriale, inspiracje itp.

WEBzky, dzięki za podpowiedzi...

Przy większej ilości ślubów musi być oddzielna zakładka bo będą podstrony.. Ma być czytelnie. Portfolio ma być o wszystkim innym.

Z tym stronicowaniem jest problem bo tego nie ma... ale z czasem będzie.

Przy większych fotografiach będą tzw. księgi gości by każdy mógł napisać coś od siebie. Ma być to taki dodatek zamiast blogu z portfolio.

Kontakt jest bałagan... może macie jakiś Pomysł na ciekawy porządek ? (nie zwróciłem na to uwagi :) DZIĘKI )

Design ma być ogólnie CZARNY... jak macie jakieś pomysły by to poprawić to śmiało pisać. Będę go zmieniał wraz z biegiem czasu i pojawiania się fajnych zdjęć :jezyk1:

Co do podpowiedzi odnośnie NIKONA... to tekst z "onanizmem sprzętowym" powiedział wszystko co mógłbym i ja powiedzieć. Moim skromnym zdaniem wybrałem aparat CANONA dlatego, że lepiej mi leżał w dłoni... i takie tam.. Dla mnie liczy się jedno... NIKON I CANON to najlepsze marki na rynku i tyle.. wybór to rzecz własnych upodobań.

Pozdrawiam fotografów i to bez różnicy czym pstrykają. ;)

PS.

formularz kontaktowy jest darmowy i ma już ustawione by być na środku :/ Innego formularza bez reklam jeszcze nie znalazłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności