Skocz do zawartości

Crakand - nowe narzędzie do pozycjonowania

sorrow

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie robię przeróbek, bo zakupię profesjonalną skórę jak zostanie mi parę złotych. Sorry za offtop.

Co do testów to u mnie próbuje zakładać 1000 profili na godzinę. Poświęcę ten weekend na testy tego softu i postaram się jakąś opinię w miarę uczciwą napisać.

Ja tez sie dostalem do testow wiec napisze moja opinie:

1. Narzedzie jest bardzo wolne. Rzezniczek napisal, ze mu dodalo ok. 1000 w godzine, wychodziloby tak z 15 na 1 min i tak moze byc. Nalezy dodac, ze dostajemy baze co ma ponad 9000 stron, wiec dodawanie bedzie trwac ok. 9h - tylko VPS, bo inaczej szkoda pradu.

2. Najwiekszy minus - brak jakiegokolwiek raportu. Konta sie tworza, aktywuja, sprawdzaja, pinguja, ale my nie dostaniemy zadnego raportu. Nie mozemy wiec sobie zobaczyc stworzonych profili, wziac listy i podlinkowac je czyms innym.

Nie mowiac juz o tym, ze jak przelecimy tez baze 9000 stron i np. mamy 1500 profili to tak naprawde nie mamy zadnej bazy. Nastepny projekt znowu musimy puscici na te 9000 stron z ktorych 70% i tak nie dziala i zmarnujemy na nie z 7h dodawania.

3. Kolejny problem jest taki, ze program zapamietuje pozycje gdzie skonczyl dodawac. Gdzies tez sobei zapsiuje stworzone konta itp. Dlatego jak ktos chce tworzyc nowy projekt i zaczac od poczatku lub tez nie mieszac projektow to musi sobie zachowac czyste pliki z instalki i najlepiej kazdy projekt robic w nowym folderze.

4. Plus jest taki ze soft zuzywa malo zasobow - jakies ulamkowe wartosci pamieci i cpu.

Co trzeba zmienic:

- wprowadzic wielowatkowsc, obecnie jest to za wolne zeby w ogole tego uzywac. Ew. jezeli jest to pisane w php to zrobic jakas wersje serwerowa odpalana z crona i wtedy sobie hula 24h na dobe.

- zrobic raporty. I to na kazdym etapie - czyli mozliwosc eksporu dodanych, mozliwosc eksportu kont z loginem i haslem, mozliwosc eksportu bezposrednich linkow do profili

- jakies sensowne zarzadzanie projektami - to my decydujemy czy ma wznawiac dodawanie, czy zaczac od zera itp.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dziś musiałem po-testować nową opcję czyli łączenie się z serverem przez TORA:

I tak powstał program do sprawdzania Gooogle cache:

https://www.dodawarka.info/UP/crakan_url.png

Używałem tych samych adresów powielonych do testów.

Zastanawiam się także nad sprawdzaniem PR:

Oczywiście raport w CSV:

Za kilka godzin go upublicznię będzie wchodził w skład pakietu ale będzie darmowy.

@Carnagge

Sam dopiero wczoraj całą bazę przehulałem mi wyszło 1380.

Mogę użyć funkcji CURL multi ale zużycie procesora 100% gwarantowane.

Testowałem go na swoim domowym łączu i szło dosyć wolno na własnym serverze nawet spoko.

Widać w niektórych kontach myli linki do profili,

Jestem po pierwszych testach softu Crakand. Ogóle wrażenie pozytywne, jednak za mało działałem na tym programie, aby móc cokolwiek dokładniej powiedzieć, odnośnie tych linków zdobytych czy indeksacji ich (więc omówię tylko kwestie techniczne).

Na początku...

Po dostarczeniu softu przez autora i próbie pierwszego uruchomienia ku moim oczom ukazały się dwa błędy po czym program się wyłączał w trybie natychmiastowym. Autor oprogramowania jednak w bardzo szybkim tempie zareagował na zgłoszenie i po kilkunastu minutach miałem poprawkę. (niestety, między czasie musiałem wyjść i nic nie działałem przez kilka godzin:))

Ogólne wrażenie jak już pisałem pozytywne, jednak męcząca jest ta zabawa z plikami. Koniecznie potrzebny jest jakiś choćby prosty interfejs, aby wszystkim można było wygodnie zarządzać choćby z okna programu, m.in. czy dodawać od nowa, czy dalej, jaki adres w podpisie etc. Captcha w moim przypadku była rozwiązywana poprawnie na poziomie 85-90%, więc wynik dobry. Zaznaczam też, że używałem standardowej, dostarczanej przez autora bazy (nie miałem czasu nawet sharvestować czegoś). Ogólnie soft nie jest demonem szybkości i ta baza 9k to kawał czasu szła (baa... nawet się jeszcze nie przemieliła cała), więc zastosowanie wielowątkowości tutaj to podstawa.

Bardzo ważną kwestią jest też możliwość generowania raportów - ile dodało, ile aktywowało poprawnie i są dostępne, jakieś linki bezpośrednie do profili etc., aby to można było dodatkowo podpingować czy podlinkować :D To też jest koniecznie, bo tak to lecimy w ciemno, nic nie wiemy, niczym praktycznie zarządzać nie możemy.

Ogólnie, pomimo pozytywnego wrażenia uważam, że w obecnej wersji soft nie jest warto swojej ceny. Za dużo brakuje, za dużo kombinacji i zabawy na tych plikach. Ale, jeżeli autor wprowadzi powyższe propozycje w życie oraz jakieś inne pomysły czy np. obsługę innych skryptów to uważam, że jak najbardziej warto w to zainwestować.

Pozdrawiam :(

W nowej wersji będzie:

* GUI - uruchamiasz program konfiguracja.exe otwiera się przeglądarka na porcie localhost:2103 i masz opcje miły panel admina

* Jest tak mało rejestracji dlatego iż prawdopodobnie link aktywacyjny musi być aktywowany z cookie które zostało utworzone podczas rejestracji

* Exportowanie do csv

* Lepsza baza dziś dodałem trochę nowych i jest + 500 dodatkowych aktywnych kont

* opcjonalnie pingowanie przez siec tora lub reestracja

* dodanie do programów przełączników np 1.fus.exe -res [resetuje bazę] 1.fus.exe -delnoac :: [usuwa nieaktywne]

___

Obsługa innych skryptów będzie, ale wymaga to trochę czasu tak naprawdę główny engin jest gotowy wystarczy dopisać obsługę innych skryptów, zależy mi przede wszystkim na stronach które nie są zaspami-one na takich się skupie.

Co do opcji multicurl to mozna by przeciez ustawiac ile ktos chce tych watkow. Poza tym przy obecnym uzyciu zasobow przez skrypt to spokojnie kazdy nawet slaby komp pociagnie 20 - 30 watkow, wiec to by mozna ustawic jako domyslne.

Ja bym sie sorrow na Twoim miejscu powaznie zastanowil nad normalna wersja serwerowa, a nie jakies cuda z php kompilowanym do exe. Takie rozwiazanie bylby znacznie wygodniejsze dla uzytkownikow.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Również testuję narzędzie :) Ale niestety jest bardzo wolne ;)

Jak pisali przedmówcy, przerobić na wielowątkową aplikację. Zużycie zasobów jest niezauważalne praktycznie ;) Więc jest pole do popisu.

Nie mogę za wiele napisać bo rejestracja trwała wieki, specjalnie zostawiłem do całej bazy.

Aktywacja nadal trwa ;]

GUI dla mnie nie jest niezbędne, ale raporty mogłyby się generować nawet w plikach txt z automatu + jakieś łatwe usunięcie stron do których nie dało się dodać (dekatywacja).

Oraz import stron na danym skrypcie + checker tj po rejestracji, aktywacji itd czy link jest dostępny dla niezalogowanych (nie wiem czy teraz jest takie coś bo dopiero sprawdzę przy 3 etapie:D).

@jachu - no ciekawe jak sprawdzisz jak nie ma raportu? Recznie bedziesz sobie tworzyl te 1500 linkow do profili lub wchodzil na strony i sie logowal :)

Sprawdzanie nie jest potrzebne, bo to mozna zrobic SB, a jak ktos nie ma to darmowym link checkerem ze SB.

@jachu - no ciekawe jak sprawdzisz jak nie ma raportu? Recznie bedziesz sobie tworzyl te 1500 linkow do profili lub wchodzil na strony i sie logowal ;)

Nie bardzo rozumiem nawiązanie do mojej wypowiedzi... Można sobie zawsze podejrzeć bazę SQLite, tylko przed wysyłką exe do exportu trzeba było to robić ręcznie.

Napisać można sobie pare funkcji do tej małej bazki ;) Ale lepiej jakby autor udostępniał :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności