Skocz do zawartości

Problem z indeksowaniem strony-błąd DNS

ulafek76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich!

Od paru tygodni mam problem z indeksowaniem mojej strony link do strony

Otóż w narzędziach webmastera w dziale Diagnostyka/błędy indeksowania wyświetla mi się komunikat błąd DNS.Sytuacja wygląda tak że przez tydzień jest wszystko ok,tj.googlebot indeksuje stronę,a po tygodniu jest problem z dostępem do strony (wspomniany wyżej błąd DNS) i googlebot nie pojawia się wogóle na stronie w celu indeksacji.Oczywiście strona wyświetla się prawidłowo i serwer działa.Pytałem w firrmie w której wykupiony jest hosting i twierdzą,że nic nie jest blokowane.Nie wiem jak poradzić sobie z tym problemem.Jeśli ktoś z Państwa mógłby mi w tej kwestii pomóc to będę bardzo wdzięczny.

Wejdź w konfiguracja -> ustawienia -> ustal niestandardową szybkość przemierzenia i daj max.

Zobacz po jakimś czasie, co się stanie i czy znikną problemy w dziale diagnostyka.

Może jest problem i hosting się nie przyznaje, a akurat google trafia jak coś nie działa. Ja miałem taki problem na starym hostingu, jak przenosili maszyny do zupełnie innego miejsca.

A kwestii indeksu to masz ponad 5000 stron zaindeksowanych, chodzi o to, że nie łapie Ci nowych podstron, czy czego dokładnie?

Może troszkę inaczej zadziałaj:

Weź telefon i zadzwoń 2-3 razy w tygodniu do hostingu o różnych godzinach i np. taki tekst:

witam wchodziłem o xx godzinie (np. rano, w nocy, po południu) i strona nie działała - jak coś jest nie tak to się sypną i powiedzą Ci błędy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności