Skocz do zawartości

Nieuczciwi pozycjonerzy - spamerzy

bt88

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny, który jest zdania, że kobieta będąca w 8smym miesiącu ciąży jest bardziej w ciąży niż ta, która jest w 3cim.

Panie kolego: pozycjonowanie samo w sobie nie jest normowane przez regulamin wyszukiwarki. Nie ma "legalnie wytworzonych" linków w świetle tego co pisze G. Wszystkie linki służące do manipulowania pozycji są sprzeczne z regulaminem G.

Spamerzy tak samo łamią regulamin jak i ktoś kto tworzy przydatny (dla userów) poradnik na rzecz pozycjonowanego projektu.

EDYTA: parę literówek

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
firm pozycjonerskich którzy używają czarnych technik pozycjonujących lub zajmujących się pozycjonowaniem w sposób nieetyczny

Pozycjonowanie samo w sobie jest niezgodne z zasadami Googlasa.

Kwestie etyczne to temat rzeka.

Dużo pseudo fachowców pozycjonuje przez xrummer

Xrummer to nie Paint, pseudo fachowiec nie będzie wiedział nawet jak go wykorzystać.

Kolejny, który jest zdania, że kobieta będąca w 8smym miesiącu ciąży jest bardziej w ciąży niż ta, która jest w 3cim.

Panie kolego: pozycjonowanie samo w sobie nie jest normowane przez regulamin wyszukiwarki. Nie ma "legalnie wytworzonych" linków w świetle tego co pisze G. Wszystkie linki służące do manipulowania pozycji są sprzeczne z regulaminem G.

Spamerzy tak samo łamią regulamin jak i ktoś kto tworzy przydatny (dla userów) poradnik na rzecz pozycjonowanego projektu.

EDYTA: parę literówek

powtarzam jeszcze raz, nie mam nic do tych co tworzą przydatny dla userów content i google zapewne też.

To że ktoś pisze po stronach tylko po to aby umieścić swój link nie uważam za nic złego o ile jest na temat i nie zaśmieca mocno internetu, są treści bardziej i mniej wartościowe ale mi chodzi o te bezwartościowe.

Różnica między moim "spamem" a innych z tego forum jest taka:

Z mojego spamu tworzy się interesująca dyskusja w internecie, rozwiązywane są problemy a nawet wiele osób udostępnia ją dalej

Spam co poniektórych jest usuwany na następny dzień gdy tylko moderator znajdzie chwilę.

Różnica między moim "spamem" a innych z tego forum jest taka:

Z mojego spamu tworzy się interesująca dyskusja w internecie, rozwiązywane są problemy a nawet wiele osób udostępnia ją dalej

Spam co poniektórych jest usuwany na następny dzień gdy tylko moderator znajdzie chwilę.

Tylko nie zmienia to faktu, że zarówno Twój jak i obcy stoi w sprzeczności z wskazówkami google (o ile został postawiony w celu podwyższenia rankingu innej strony)

Nie można był w połowie w ciąży a w połowie dziewicą ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tylko nie zmienia to faktu, że zarówno Twój jak i obcy stoi w sprzeczności z wskazówkami google (o ile został postawiony w celu podwyższenia rankingu innej strony)

Nie można był w połowie w ciąży a w połowie dziewicą ...

nie robie tego dla googla żeby mu pomóc wyłapać spamerów ale dla użytkowników, dla właścicieli stron, dla klientów którzy są nacinani na wielkie koszty i dla samego siebie bo codziennie usuwam tone tego śmiecia i żadne zabezpieczenia nie pomagają.

Tekst który można przeczytać i zrozumieć nie jest zły.

Tekst który jest zlepkiem nic nieznaczących znaków jest zły.

Czy to tak trudno zrozumieć żeby rozgraniczyć white i black seo ?!

white seo i black seo istnieje.

Strona może się pozycjonować sama naturalnie bez ingerencji wynajętej do tego osoby

Może być wspomagana wynajetą do tego osobą - autorskimi tekstami i linkowana z podobnych tematycznie stron (white seo)

Może być linkowana spamem, swl i tym wszystkim co szkodzi użytkownikom internetu (black seo)

można być white seo albo black seo nie można być czymś pomiędzy

nie robie tego dla googla żeby mu pomóc wyłapać spamerów ale dla użytkowników, dla właścicieli stron, dla klientów którzy są nacinani na wielkie koszty i dla samego siebie bo codziennie usuwam tone tego śmiecia i żadne zabezpieczenia nie pomagają.

Tekst który można przeczytać i zrozumieć nie jest zły.

Tekst który jest zlepkiem nic nieznaczących znaków jest zły.

Czy to tak trudno zrozumieć żeby rozgraniczyć white i black seo ?!

To zajmij się edukacją klientów jak powinno wyglądać rzetelne SEO i pozycjonowanie ale rzetelnie i zgodnie z prawdą a nie czepiając się tylko jednej strony.

Z tego co dotychczas napisałeś rozgraniczanie na WH i BH dowodzi całkowitej nieznajomoci tematu i podejścia do niego na zasadzie najmniejszej linii oporu ...

Dodam, że wypaczającej rzeczywistość i propagującej przekłamania w temacie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@bt88 - chyba Cię bardzo boli, że jesteś mało skuteczny i ze swoim White SEO odstajesz ? Bo inaczej ciężko mi zrozumieć co Ty w ogóle wymyślasz. To czy ktoś spamuje na potęgę nie oznacza, że robi złego SEO, większość i tak spamuje przez filtry typu zaplecze, 301 itd. A jak ktoś ładuje w strone klienta spamem, ale uprzedza, że ze względu na mały budżet będzie większe ryzko to chyba jest ok.

Może zrób liste tych którzy "gwartanują" top1 i inne tego typu kwiatki, a nie listę firm które pozycjonują skuteczniej od Ciebie ... ? Albo lepiej przysłużysz się jak wyedukujesz klientów, że z budżetem 200 zł na konkurencyjną frazę nie dostaną niczego więcej jak tony spamu :D

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

Za 1 000 zł mogę sporządzić listę wszystkich znanych mi firm SEO (oczywiście oprócz Twojej) i umieścić ją w internecie, sugerując, że ich usługi są sprzeczne z wytycznymi Google, nie ma problema ;) Albo mam lepszy pomysł: może chcesz certyfikat Rzetelna Firma SEO? :D

Ale fakt, chamski spam jest chamski :P

No własnie, co się stało z zozolem? Coraz więcej takich osób na Pio. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.

A co do tematu to nie ma czegoś takiego jak white hat. Wszystko polega na manipulacji i według wielkiego i potężnego G jest niezgodne z ich wytycznymi. Jeżeli ktoś decyduje się na pozycjonowanie to musi mieć pełną świadomość z jakiego rodzaju karami się ona wiąże. A spam z xrumera to po prostu problem samego Google. To nie moja wina, że dla nich link określa wartość strony w wyszukiwarce. Niech zmienią na plusiki to będziemy plusikować.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności