Skocz do zawartości

Nieuczciwi pozycjonerzy - spamerzy

bt88

Rekomendowane odpowiedzi

Albo coś mi się już ze starości kręci we łbie, ale o ile pamiętam w pierwszych publikacjach Google na temat pozycjonowania było podane kilka sposobów na zdobywanie "legalnych-white hat" odnośników. Coś tam: "sprawdź czy Twój pozycjoner nie stosuje... bla, bla, bla, sam możesz promować stronę dodając do wartościowych katalogów, itd..." Ktoś pamięta? Nie chce mi się szukać.

Co oczywiście jest utopią, bo jak cały świat pakuje sterydy, to ja ze swoimi domowymi pompkami nie będę startował na Mistera Uniwersum ;-) Tym bardziej, że kontrola dopingowa łapie tylko jakichś małolatów.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@zoozool ;)

"napierdalamy linkami tak, ze wyskakujemy nad logiem googla" :D

Maj hiroł :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

widzę taką analogię: :D

- można nawalić się wytwornie popijając 30-letnią whiskey z pięknie szlifowanego szkła (WHS)

- można się nawalić normalnie ciepłą wódą z aluminiowego kubka (BHS)

Pytanie:

1. czy paw spowodowany pierwszą metodą będzie bardziej estetyczny?

2. czy ocena zaistniałej sytuacji przez osobę sprzątającą podłogę będzie zależała od zastosowanej metody?

...w każdym razie efekt przynajmniej na pierwszy rzut oka będzie taki sam...(TOP1)

ciułacze które w konia robią klientów zachęcając je na pozycjonowanie a gdy strona dostanie filtr to umywają ręce i udają głupka.

Widzisz, chyba nie jesteś do końca na bieżąco, bo w świetle ostatnio prowadzonej polityki googlowej, to bez względu, czy to jest wartościowa treść dla czytelnika, czy bezsens z generatora, którego nie da się przeczytać, jak jest w niej link ze słowem kluczowym, to jakość wydaje się nie mieć większego znaczenia chyba już dla nich. Takie zaczynam mieć powoli wrażenie, przy czym wcale też nie popieram nawalania tekstami typu "ja przyjść do domu i miała wyprane włosy", to już lepsze dla czytelnika kopie by były, ale Googlowi te też przeszkadzają :D

O ile jakiś czas temu warto było się starać, tworzyć wartościową i unikalną treść i dzięki temu czuć się bezpiecznie (w miarę), to dziś chyba już całe seo jest wrzucane do jednej wielkiej złej czarnej dziury, w końcu każdy webmaster powinien płacić za adwords. Efekt może z czasem być taki, że Ci starający się, wrzuceni do tej samej czarnej dziury dojdą do wniosku, że nie warto było się starać skoro jesteśmy w jednej dziurze :P co producenci bezsensownego spamu.

Pozycjonowanie samo w sobie jest nieetyczne...

A to czemu?, Google jest etyczne? Google wyznacza standardy moralności?

@Darek1970 - LUBIĘ TO! ;)

a koledze chyba znów moje konie wjechały do ogródka, że tutaj takie ciężkie tematy próbuje robić ;)

rozumiem, że Twoje g. pachnie bardziej niż moje?

ale szkoda, że moje ma większą wagę...

dymna.jpg

@Domains, ale przecież Ty jesteś już dziadek to co nam tu wyjeżdżasz z takimi starociami? ;)

A to nie jest moje forum?

Znów mi wnuczek komputer poprzestawiał ;)

przestawił przestawił , oć dziadek w nasze miejsce -> Wesoły uśmiech grabarza - forum geriatryczne

;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chciałbym zobaczyć jakieś teksty preclowe autora tematu, skoro uważa, iż jego teksty są sensowne. 99% precli jest bez sensowne. Nie chodzi tutaj o gramatykę, czy stylistykę, bo ta może i jest poprawna. Szkopuł tkwi w tym, że precle mogą wprowadzać w błąd. Nie raz słyszałem, jak uczniowie opierają na preclach referaty, bo te wyskakują zbyt wysoko pod daną frazą. Czy Twoje precle mają taką wartość merytoryczną, że uczniowie mogą podpierać nimi pracę? Jeśli tak to jesteś dla mnie 100% white hatowcem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności