Skocz do zawartości

Monit od Google Adsense.

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem monit od Adsense, że na stronie wyświetlane są treści erotyczne.

https://www.mojegoogle.com.pl/start.php?t=P...r%20cie%20widzi

Tylko co ja mogę poradzić że ktoś takie treści generuje?

Mam rozbudować skrypt o blokowanie takich tekstów?

Ze statystyk Analyticsa wnioskuję że mniej niż 1% jest takich tekstów.

Już napisałem do Google ale chciałbym znać wasze zdanie.

I dlatego napisałeś topic 3 razy ? Za treść na stronie odpowiadasz, Ty moderuj treści dodawane przez userów.

Tu miała być sygnatura...

oni tego nie dodają tylko tylko generuja.

Ale nic.

3 razy ponieważ nie chciało stworzyć wątku- jakiś lag sieci i klikałem napisz, napisz, napisz. No i myk.

Tak, powinieneś zrobić sobie listę niebezpiecznych słów za które google może Cię ukarać i:

1) Wyczyścić wszystkie aktualne treści z tymi słowami

2) Nie dopuszczać nowych

1) Wyczyścić wszystkie aktualne treści z tymi słowami

Też tego nie zauważyłeś tak jak Google.

Ta treść niby nie istnieje na stałe- jest na bieżąco generowana.

To nie jest tak, że ktoś wchodzi na stronę i widzi od razu słowa K*** P**** itp.- to użytkownik decyduje co zobaczy.

No ale rozbuduję to i powinno być ok

Spoko, mi to możesz wytłumaczyć, ale co z tego :) Liczy się to jak to google traktuje i dlatego radzę Ci na to uważać. Mógłbym tu walnąć listę swoich słów które sobie zrobiłem, ale jest za dużo brzydkich ;-)

zamiast wrzucać * potaraj się zamiast reklamy google (tego paska wyszukiwania) wrzucac normalny pasek wyszukiwania (nie reklamowy). W ten sposób nie będziesz ograniczał funkcjonalności serwisu a reklamy będą wyświetlane tylko dla dozwolonych fraz.

pozycjonuj.png

zamiast wrzucać * potaraj się zamiast reklamy google (tego paska wyszukiwania) wrzucac normalny pasek wyszukiwania (nie reklamowy). W ten sposób nie będziesz ograniczał funkcjonalności serwisu a reklamy będą wyświetlane tylko dla dozwolonych fraz.

mam zrezygnować z adsense dla wyszukiwania?

Ono przynosi 90% zysku serwisu....

Niestety to tak nie działa :)

Np. masz serwis (domenę) gdzie 90% stron jest ok, a 10% to strony erotyczne, na erotycznych nie wyświetlasz reklam adsense ale na reszcie tak. Niestety i tak możesz dostać bana.

Google patrzy na serwis jako całość jeżeli są tam reklamy adsense na jakiejkolwiek stronie, to w serwisie nie może być żadnej podstrony łamiącej regulamin nawet jeżeli nie ma na niej reklam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności