Skocz do zawartości

niechciany opis

kosmo

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam pytania, na jakiej podstawie google ustala opis strony i czy mozemy na niego jakos wplynac

np. moja strona po wpisaniu hasla "orleta radzyn" wyswietla sie na pierwszej stronie, spoko, zwlaszcza, ze przed 10 minutami dodalem tagi, ale dlaczego ma opis jakis z kosmosu? przeciez ustawialem inny, prosze o pomoc :)

dzieki!

adres stronki www.orletaradzyn.pl

zwlaszcza, ze przed 10 minutami dodalem tagi

Tag description dodaleś 10 minut temu? :)

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Ja chyba wiem o co koledze chodzi - mam podobny problem. Strona kórą próbuję pozycjonowac od jakiegos miesiąca na frazę "szkoła windsurfingu" podskoczyła ze strony 10 na stronę 2 wyników googla.

Ale - opis jest zupełnie z kosmosu, a dokładniej jest pobrany ze strony której wcześniej nie widziałem na oczy.

Moja strona: Szkoła windsurfingu Wind Sport a opis jaki ma w googlach jest pobierany (czy może: taki opis znalazłem) z tej strony: https://www.google.com/Top/World/Polska/Reg...zuby/Jastarnia/

Na mojej stronie nie ma takich tekstów. Szkoła zresztą nie jest już w Kuźnicy - dlatego mnie to drażni.

Pytanie brzmi - dlaczego google do opisania mojej strony (gdzie są wszystkie niezbędne do tego tagi) pobiera opis ze strony zupełnie obcej?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

.. z tej strony:

Wskazany adres to dane z katalog DMOZ. To częste przypadki, że G bierzez opis z DMOZ i nie jest to ten sam problem co u kosmo

Temat poruszany wielokrotnie na forum - zachęcam do lektury !

mam pytania, na jakiej podstawie google ustala opis strony i czy mozemy na niego jakos wplynac

Nie potrafię pomóc bo nie wiem co znaczy "opis z kosmosu". Proponuje bys poprostyu napisał JAKI opis pokazzuje G a jaki Twoim zdaniem powinien) - nie widze by tam było 'z kosmosu'.

Jeśli zaś chodzi o to, że obecnie masz w meta:

<meta name="description" content="Codzienne aktualizacje, tabele, wyniki, wywiady, grupy młodzieżowe, forum - czyli wszystko co chcesz wiedzieć o zespole LKS Orlęta Spomlek Radzyń Podlaski" />

to niestety musi troche czasu upłynąć nim G zaindeksuje tyen wpis. By to przyspieszyc powinienes zwiekszyć ilość linków do Twej strony bo 23 linki -> search.msn.com/results.aspx?q=link%3Ahttp%3A%2F%2Fwww.orletaradzyn.pl%2F&FORM=MSNH&srch_type=0 to nieco mało.

Nauczcie się zadawać pytania... szanujcie czas innych - 'opis z kosmosu' niczego nie mówi !

Edytowałem swoj poprzedni post - mogleś nie zauważyc.

Tak - zwieksz ilosc linków do swej strony i cierpliwie poczekaj aż G zaindeksuje nową wewrsję strony.. cierpliwości.

[edyta]

zapomniałbym.. poczytaj lepiej forum niż kolejny raz narazisz się na 'zabawne pytania' np. dlaczego G nie zmiewniło opisu po 10 minutach od aktualizacji.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności