Skocz do zawartości

pozycja w google i spadek

kams

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Miałem wypozycjonowaną stronę na 2 frazy i znajdowały się one od ok. 20 lutego wg. webpozycja.pl na miejscach 4-6 dzisiaj patrzę i jest duży spadek - z 4 na 96 i druga fraza z 5 na 60.

Przyznam szczerze, że od około 2 tygodni nie dodawałem strony do katalogów.

Strona jest w sieci od 20 grudnia 2011 więc nie sądzę aby to był ten bonus od google - że jest wysoko i nagle spada bo to miałem w styczniu.

Na stronie nie ma śmieci (bo mam przyblokowane komentarze), nie ma też linków wychodzących poza paroma linkami do katalogów ale to już od początku jest.

Dzisiaj dodałem nowy wpis no ale to pisany samodzielnie. Nie aktualizuje strony zbyt często tzn. 1-2 wpisy w ciągu 2-3 tygodni.

Ale czy można jakoś wykryć czy przypadkiem konkurencja coś nie kombinuje odnośnie mojej strony ?

Takie spadki są jak najbardziej normalne na początku pozycjonowania strony. Nowe linki powinny pomóc. U mnie pozycje zwykle wracały po 2 -3 dniach. Jeśli nić nie robię to powrót fraz wydłuża się czasem nawet do 2-3 tyg, ale zawsze wracają :)

dzięki za kolejne info - o tym to nie wiedziałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności