Skocz do zawartości

Nagłe wypadniecie z google oraz spadek PR

M17ek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sprawa ma się tak, wczoraj kupiłem domenę futurus.pl licytowałem ja od kilku dni i takze obserwowałem, domena była dla mnie atrakcyjna PR4 wszystko OK, wczoraj po zakonczeniu transakcji przekierowałem domene na nowy serwer i tutaj stało się coś dziwnego, domana jak gdyby znikneła z google, nagle z dnia na dzień PR0 zerowy site i zero śladu po domenie. Czy google usuneło domenę? Nie mam pojęcia co się stało i licze ze PR wróci? Dodałem sitemap w googlu i czekam na indeksacje wtedy sprawdze czy strona powróci ze starymi parametrami...

Mogłby ktoś podpowiedzieć czy zna taką sytuacje co teraz bedzie z domeną? Jest jeden dzień po transakcji jeśli to juz koniec PR4 tej domeny moz euda mi sie odzyskać pieniadze chociaz wątpię ale bede próbował, wiec bede wdzięczny za wszellkie informacje.

Pozdrawiam

To normalne. Google od dawna usuwa PR dla domen wygasłych/zaparkowanych etc...

PR przywróci jak się pojawi zawartość godna podniesienia PR.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dzięki za odpowiedz, czy to znaczy ze bede musiał czekać do aktualizacji page ranku czy gdy strona wróci do indeksu PR zostanie przywórony? No i zdziwiło mnie to ze PR był ciagle widoczny a gdy zmieniłem delegacje DNSów od razu został usunięty.

ten PR nie jest próbkowany codziennie ... więc de facto nei ma się nim co kierować. Ważne jest liczba linkow, wiek ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

po zakupie cierpliwosci potrzeba jak nie wrocil po 6-14 dniach to pewnie wroci dopiero przy 'updejcie'

'zawartość godna polecenia' o której Zgred pisze a która u mnie sie zprawdza wygląda u mnie czesto tak:

Index of /

cgi-bin/

czyli bez index, to co w root htdocs jest ;)

bo się kupuje domeny jak sie rozpozna temat a nie PageRank ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności