Skocz do zawartości

Jak zoptymalizować title

ToTamir

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce mi się za każdym razem gdy tworze podstronę robić title.

Chcę, żeby title na każdej podstronie było takie same jak nazwa podstrony ale bez końcówki ".html", czyli nazwa podstrony "pomoc.html", to title na tej podstronie "<title>pomoc</title>"

Budowa mojej strony : index.php a w nim: nagłówek.php, menu lewe.php, menu prawe.php, stopka.php i podstrony.html (umieszczone na środku)

Z góry dziękuję za pomoc

@Chcę, żeby title na każdej podstronie było takie same jak nazwa podstrony ale bez końcówki

Zainteresuj się zmiennymi: https://www.php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

$_SERVER["REQUEST_URI"]

$_SERVER["SCRIPT_NAME"]

$_SERVER["PHP_SELF"]

oraz:

https://php.net/manual/en/function.str-replace.php

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oraz ewentualnie jeszcze
__FILE__

:)

Batdzo kiepski pomysł. Używając mod_rewritte plik na serwerze może być całkiem inny niż "plik" występujący w adresie no "kontakt.php" nie musi odpowiadać fizycznemu plikowi "kontakt.php" na serwerze.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

:D całe "programowanie" jest w języku angielski.

Tak naprawdę zbyt bardzo mi to nie pomogło ponieważ php.net jest po angielsku ;(

hehehe

Angielski to podstawa :D

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

@Ale chodzi mi że wytłumaczenie tych wszystkich

To idź do TŁUMACZA. Nie znasz się na PHP to zacznij się uczyć albo nie korzystaj z tej technologi.

$_SERVER["REQUEST_URI"] < Tu masz string - adres za / jaki jest w przeglądarce dla danej strony

https://php.net/manual/en/function.str-replace.php < zamieniasz to co niepotrzebne i masz gotowy title

Można to zrobić na inne sposoby, ale to inna kwestia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności