Skocz do zawartości

Spadek popularności

maniekoo

Rekomendowane odpowiedzi

W lutym dzienna liczba odwiedzin oscylowała na poziomie +/- 1500 dziennie. Od 8 marca liczba dziennych odwiedzin spadła wręcz drastycznie - wczoraj było to 596 odwiedzin (ale aktualnie to poziom 800-900 dziennie). Czym może być spowodowany tak duży spadek ?

Przez ten czas cały czas pozycjonowałem - były to jedynie moderowane katalogi i precle (unikalna treść, a w przypadku kupna multikodów synonimy).

Spadek pozycji w googlach odnotowałem, ale nie jakiś duży, np. na frazę forum komputerowe była pozycja 3, aktualnie jest 5; na frazę forum informatyczne była pozycja 1, teraz jest 2.

Wiem, że pytanie nie jest do końca przemyślane, bo okoliczności może być sporo, ale chcę poznać wasze zdanie na ten temat.

Szukasz rzetelnego serwisu poświęconego tematyce nowych technologii ? Zajrzyj na vortal.fastpc.pl, gdzie każdego dnia publikujemy nowe interesujące treści.

Soprano, Też o tym myślałem. :P Ale lato wiąże się także z próbami udoskonalenia systemów chłodzenia i przypadkami przegrzania podzespołów.. ;) A tak całkowicie poważnie to faktycznie może to mieć jakiś wpływ, ale tysiąc odsłon w dół ?

Szukasz rzetelnego serwisu poświęconego tematyce nowych technologii ? Zajrzyj na vortal.fastpc.pl, gdzie każdego dnia publikujemy nowe interesujące treści.

Piomoo, No faktycznie. :D W sumie chyba zacznę kombinować z frazą laptopy (chociaż się załapać do indeksu na tą frazę na test) i forum windows.

Nie możesz po prostu bezpośrednio skonfrontować w statystykach wybranych dwóch dni - tego przed i po spadku popularności?

Jeśli chodzi o to, że idzie lato, to coś w tym jest. Wystarczyły 2 ciepłe dni i gimbusy generują ruch mniejszy o 25%. :D Trochę się poprawi jak się młodym znudzą wycieczki w plener, no ale takiego ruchu jak jesienią i zimą długo znów nie będzie bez poprawy pozycji. :(

Dobre w tym względzie są adwordsy, gdzie rzeczy są generalnie trochę bardziej stabilne a tam statystyki pokazują około 20% spadek liczby wyświetleń reklam (liczby wyszukiwań) w stosunku do analogicznego okresu w lutym.

Trzeba się normalnie o deszcz modlić niedługo. :D

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

To kwestia pogody w znacznej części przypadków. Przez pierwsze 2 dni pojawiania się słońca i oznak wiosny na ponad 10 domenach o całkowicie różnych tematykach zanotowałem ok 40% spadek, teraz stabilnie -10 -15 % się utrzymuje. Nie ma się co stresować.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Czym może być spowodowany tak duży spadek ?

Bez szklanej kuli cieżko odpowiedzieć :( A na poważnie, jeśli Masz na stronie zainstalwoany Google Analytics zagłębij się w statystyki, przeanalizuj ruch z wyszukiwarek, stron odsyłających, przeanalizuj wejścia ze słów kluczowych choć to teraz trudniejsze będzie bo not provided coraz więcej pojawia się. Oczywiście poprzednicy mają rację, ładna pogoda skłania ludzi do wypełznięcia z domów na świeże powietrze, mniej siedzą przy kompie, mniej korzystają z wyszukiwarki Google, wszystko to powoduje że w tym okresie czasu rozpoczyna się spadek odwiedzin it nie tylko u Ciebie.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności