Skocz do zawartości

MySQL błąd

mess_alex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam serwer na home.pl, wpisuje takie zapytanie i otrzymuję taki błąd.

Nie wiem o co chodzi.

Z góry dzięki, pozdrawiam

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

Widocznie z poziomu phpMyAdmin nie można tworzyć nowych kont. Tylko z poziomu panelu administracyjnego konta.

po 10 minutach :)

Sprawdzałem na swoim hostingu wiec mam identyczny komunikat... czyli z tego wynika, że jednak z tego poziomu ta operacja jest niemożliwa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie chodzi o poziom phpMyAdmin, ale o to, czy użytkownik, którym logujemy się do phpMyAdmin'a ma uprawnienia GRANT - do nadawania uprawnień. Na virtualkach najczęściej dostaje się tylko jednego usera do bazy danych i wtedy na pewno nie utworzy się innego, gdyż nasz user nie ma uprawnień GRANT.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Dokładnie, masz racje.... nie ma takich uprawnień. Jeszcze nie spotkałem się z hostingiem gdzie może być tylko jeden user do bazy danych.

W niektórych wersjach cPanelu [zakładam, ze w nowszych] w zakładce baz danych możemy dodawać nowego usera z wybranymi uprawnieniami.

schowek021qf.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności