Skocz do zawartości

google nie czyta ukrytych divów ? sorki-inna technika

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

no a co to ma wspólnego z divem? ja tu tego znacznika nie widzę.

faktycznie - diva nie było - sorki, nie patrzyłen na źródło wcześniej i na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że to div... mój błąd ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

sprytne bestie - co ?

Niekoniecznie. Zupełnie przez przypadek trafiłem na stronę która dokładnie tak jak to opisujesz jest pięknie zindeksowana w goolge.

Przykład wyniki w google z treścią umieszczoną w dokładnie takim divie jaki opisujesz - kopia txt w google dowodzi on że to o czym piszesz to Twoje domysły i albo nie sprawdziłeś dokładnie albo nam wciskasz ściemę.

styl z pliku CSS dla omawianego div wyraźnie wskazuje

LEFT: -850px

VISIBILITY: visible

TOP: -830px

Jeśli podejmujecie sie wypowiedzi na tym forum podawajcie linki, przykłady - po prostu konkrety - zobacz, już na samym początku Wojciech Cię o to prosił. Kolejne i Twoje i Cerebru posty kompletnie nic nie wnosiły więc po co nadwyrężacie klawiatury?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Aż się boję napisać coś, co na pewno nie wniesie niczego nowego, ale w pewnym momencie przestałem rozumieć. Do tej pory uważałem, że ukryte warstwy są spamem karanym przez google, z Waszych wypowiedzi wynika, że wręcz przeciwnie, należy je stosować. Więc jak to jest, można liczyć na ukaranie za ukryte warstwy, czy nie?

Do tej pory uważałem, że ukryte warstwy są spamem karanym przez google,

Moim zdaniem jeśli konkurencja zgłosi taki fakt w spamreporcie to będzie ban. Roboty nie są tak doskonałe aby automatycznie wykrywać tego typu "akcenty".

że ukryte warstwy są spamem

Wszystko co nie jest widoczne dla Internauty - a jest wręcz dedykowane dla robotów a ściśle związane jest z tematyką strony można napewno potraktować jako nieuczciwą konkurencję i powinno być usuwane z indeksów po zgłoszeniu przez konkurencję.

Jeśli natomiast to co nie jest widoczne dla internauty i zostało spreparowane tak aby wprowadzić go w błąd jest definitywnym spamem i powinno być systemetycznie usuwane z indeksów przez właścicieli wyszukiwarek.

najwyraźniej mój przypadek jest wrecz skrajny ale wychodzi mi na to, że to zostało "zdemaskowane" przez robota i potraktowane jako spam ale niemozliwe - jakby roboty były aż tak inteligentne to "dzień sądu" jest bliski :mrgreen:

najwyraźniej mój przypadek jest wrecz skrajny

Wspominałeś że było tam H1 H2 H3... zatem przeczytaj uważnie to co napisałem w drugiej połowie postu: https://www.forum.optymalizacja.com/sutra13138.html#13138 może coś skojarzysz.

ja mysle ze sprawa jest znacznie prostsza. taki sposob formatowania css jest po prostu niezgodny ze standardem - nie wolno uzywac w selektorach nieblokowych (jak h1) cudow w stylu position, left i top. to ma sens tylko przy warstwach, wiekszych fragmentach. ale przeciez nie w logicznych elementach htmla!. robot googla nie jest glupi i jesli juz ma dostep do cssa, to sprawdzi co w tych elementach jest definiowane. jesli cos wiecej poza racjonalnym fontem, wielkoscia i kolorem, to jest juz podejrzenie o wylotke. skoro robot nie zobaczyl tego diva, to nie bedzie to mialo wplywu na wynik, i tak round robin... ;)

"i can handle it without linking :)"

nie wolno uzywac w selektorach nieblokowych (jak h1) cudow w stylu position, left i top.

i pomysl teraz ze to byla technika wyko0nana przez profesjonalna firme zajmujaca sie pozycjonowaniem stron !!! nie dosc ze strona poleciala jeszcze nizej to do tego spadl PR z 2 do 1 a oni mi jeszcze pisza, ze dzieki nim PR wynosi 1 i ze to duzo - smiech na sali :mrgreen: =D>

w kazdym razie to jest przestroga dla innych, zeby nigdy w ten sposob nie kombinowali bo to i tak nie odniesie zadnych skutkow, no chyba ze negatywne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności