Skocz do zawartości

Karykatury Mochameta

beha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie każdy muzułmanin jest terrorystą, ale każdy terrorysta jest muzułmaninem.

Czy karykatury są złe?? - Oczywiście - tak samo jak zła jest nietolerancja i wyśmiewanie się z kogoś innego bez względu na to czy jest innowiercą, grubym, brzydkim, gejem czy jakim tam...

Natomiast faktem jest że świat boi się arabów jak ognia, a oni winią cały świat zachodni za swoją biedę mimo iż biedni być nie powinni. Taki szejk którego majątek wyceniany jest na 60 miliardów dolarów (czy jego rodziny) - to jest paranoja jak to że Abramowicz dorobił się kilkunastu miliardów dolarów. Jakim cudem można dorobić się aż takich pieniędzy na bogactwach całego narodu - chyba wtedy gdy traktuje się jak tylko swoje bogatwo. - przykład z Rosji, Libi, Arabii Saudyjskiej.

Zamiast bić amerykanów niech biją swoich rządzących którzy bogactwa całego narodu traktują jak swoje.

W Australii dzieci w szkole uczy się tolerancji - to najważniejszy przedmiot mimo iż przedmiotem nie jest, ale państwo złożone z emirgantów musi uczyć tolerancji bo by się dawno wybiło (sąsiad sąsiada)

W Libi czy jakim tam kraju w szkołach uczy się nienawiści do ameryki. Dumny ojciec mówi jaki to jest szczęśliwy że jego syn wysadził się w powietrze i że ma jeszcze 7 dzieci które także są gotowe poświęcić swe życie.

Mi wydaje się że przyjdzie czas na oddzielenie się od świata muzułmanów i przyjdzie czas że amerykanie powiedzą won z ameryki tym którym się tam nie podoba.

Ja bym, tak zrobił.

Swoją drogą nie przeliczajcie wszystkiego na ropę bo cała wojna amerykanów koszuje więcej niż będą mogli wyciągnąć z ziemi irackiej przez kilkadziesiąt lat (już szacuje się na 2 bilionów dolarów koszty wojenne i powojenne)

Kapsel Heinekena

Fajny kubek, fajne kubki i może coś jeszcze

Kubki reklamowe

Ciekawe jakie mielibyście zdanie gdyby skutki ataku terrorystycznego dotknęły Was bezpośrednio (np zabrały Wam kogoś z rodziny).

Cały czas zasłaniacie się tolerancją... ale czy człowiek ma w swoim życiu wszystko tolerować... tolerować to, że ktoś grozi narodowi polskiemu atakiem terrorystycznym za to, że jakaś gazeta przedrukowuje karykaturę.

Wybaczcie, ale ja nie jestem zadowolony, że jakiś minister za to przeprasza, bo reprezentuje on nasz kraj a ja za wybryk jakiejś gazety nie zamierzam przepraszać.

I niech muzułmanie mają pretensje do ludzi z gazety a nie do całego narodu.

Tak samo jak my nie mamy pretensji do wszystkich muzułmanów o terroryzm - proste prawda?

A pisanie, że o wszystkim dowiadujemy się z mediów i nie mamy pojęcia jak jest w rzeczywistości ... to może wyrzućmy telewizory, radio, komputery i nie interesujmy się tym co oni pokazują, bo przecież cały czas kłamią - wszyscy się umówili i manipulują opinią społeczną.... Wierutna bzdura i tyle.

W skrócie więc tylko -> brawo za zdrowy rozsądek, za ogromną tolerancję a zarazem za asertywność

:piwo::soczek::)

Miło mi. Zwykle podczas dyskusji na zbliżone tematy padają pod moim adresem epitety typu:

- rasista - takich informuję, iż Arabowie i Aborygeni są zaliczani do rasy białej (hehe, zawsze mam ubaw obserwując wyraz twarzy takiej osoby, jak jej fikcyjna tolerancja zderza się z ukrytymi uprzedzeniami);

- nazista/faszysta/hitlerowiec - informuję, iż Hitler przyjął nazwę Aryjczyków od nazwy pewnego plemienia gdzieś z rejonów Afganistanu o ponoć najczystrzym indoeuropejskim genotypie, szkoda iż nikt mu nie powiedział, że to plemię się uważało za Żydów;

- antysemita - to mnie zawsze sprawiało problem, za Arabami i Berberami owszem, nie przepdam, ale Żyda znam tylko jednego i w dodatku go lubię... Najpierw więc muszę wytłumaczyć, iż do ludów Semickich oprócz Żydów zaliczani są także m.in. Arabowie i Berberowie, potem, że od Żydów (Arabów też) mogli byśmy się kilu rzeczy nauczyć. Wówczas pada kolejny epitet - że jestem Żydem, i już wiedzą, czemu moje nazwisko im tak żydowsko brzmiało :o Tajemnice ludzkiej natury są niezgłębione, jak można równocześnie jednej osobie zarzucić antysemityzm i żydostwo, jak dla mnie kolejny przykład osób "tolerancyjnych" na pokaz.

Nie każdy muzułmanin jest terrorystą, ale każdy terrorysta jest muzułmaninem.

Kurczę, nie wiedziałem, że Piłsudzki był muzułmaninem. Członkowie IRA także nie przypominają mi gości 5 razy dziennie bijących pokłony w stronę Mekki.

Cały czas zasłaniacie się tolerancją... ale czy człowiek ma w swoim życiu wszystko tolerować... tolerować to, że ktoś grozi narodowi polskiemu atakiem terrorystycznym za to, że jakaś gazeta przedrukowuje karykaturę.

Ależ nie, przesadna tolerancja jest głupotą - patrz polityczna poprawność. Tylko że źródłem problemów ze światem Arabskim nie są Arabowie (a przynajmniej nie w znaczącym stopniu) tylko my. A raczej nasi "pożyteczni idioci" oraz kilku fanatyków europejskiego pochodzenia. Traktujemy własną kulturę jak coś wstydliwego i bezwartościowego - więc i tak traktuje nas reszta świata. Próbujemy przyłożyc do muzułmanów nasz europejski szablon zachowań - a potem nas dziwi, iż on nie pasuje.

A teraz wqrzę wszytkich piewców "poprawności politycznej"na tym forum. Odpowiedzcie mi na pytanie, czy w USA po inwazji na Irak miał miejsce jakiś zamach w wydaniu terrorystów muzułmańskich? W Angli wysadzili się muzułmanie własnego chowu, nijak nie związani z krajami arabskimi.

Większość "pożytecznych idiotów" twierdzi, iż inwazja na Irak spowodowała wzrost nastrojów antyamerykańskich i antyeuropejskich w krajach muzułmańskich. Być może, ale przede wszytkim spowodowała wyschnięcie rzeki dotacji dla organizacji terrorystycznych od państw muzułmańskich oraz różnego rodzaju szejków. Nawet Hamas położył uszy po sobie i zaczął udawać normalną partię polityczną. Terroryzm to bardzo droga "rozrywka". Kiedy w świat poszła informacja, że za wspieranie terrorystów Amerykanie rozpoczynają bombardowanie, chętnych do wspierania terroryzmu gwałtownie ubyło. Teraz głownym zagrożeniem są terroryści-szaleńcy.

Ciekawe jakie mielibyście zdanie gdyby skutki ataku terrorystycznego dotknęły Was bezpośrednio (np zabrały Wam kogoś z rodziny).

Pewno by mi emocje nie wytrzymały i chciałbym za jaja powiesić terrorystę, który to zrobił - ale nie obwiniałbym za to wszystkich wyznawców islamu.
Cały czas zasłaniacie się tolerancją... ale czy człowiek ma w swoim życiu wszystko tolerować...

Nie... sama tolerancja nie wystarczy, bo wejdą Tobie bandyci do domu a Ty będziesz isch tolerował :soczek:

Tolerancja w jednym miejscu, a wraz z nią asertywność w drugim miejscu.

...może wyrzućmy telewizory, radio...

Media (obecne) karmią nas elementami klasycznej reklamy by zdobyć popularność - czyli komercja je zjada od środka!

Zauważ, że jak rozbije się samolot to potem przez kilka dni rozbijają sie samoloty, teraz po tragedii na Morzu Czerwonym będziemy słyszeli o innych tragediach na morzu. Jeśli media nie podają takich informacji to czy znacze, że one sie przez 3 miesiące nie dzieją !? Nie, znaczy to tylko tyle, że media nas o tym nie informują... Przemyśl..

na pneumokokach kończąc.

Nie wsadzaj kija w mrowisko. :soczek:

wsadzaj, a co tam :)

Rzepa pokazała imo jak jest głupia (znaczy się naczelni pokazali) i tyle.

Ja nie mam nic przeciw np karykaturze Jezusa czy to pijanego w sztok w Kanie, czy śpiewającego na krzyżu. pełen luz. niech drukują takie.

Tylko, że jest wielkie halo, bo rzeczpospolita wydrukowała... ale przecież w telewizji też to pokazali ...

A co do mediów to się zgadzam, że nie zawsze wszystko pokazują... ale o terrorystach nie słyszymy od 3 miesięcy. Informacje o terrorystach nadchodzą już od kilku lat.

Fakty są takie:

- karykatura była obrazą w stosunku do wyznawców islamu i tu nie ma chyba nikt wątpliwości.

- odpowiedź na tą publikacje ze strony muzułmanów była jeszcze gorsza niż sama publikacja.

I jedni i drudzy postąpili źle !

Ale uważam, że publikacja nie zrobiła tyle złego co Ci ludzie, którzy zaczęli atakować ambasady krajów publikujących karykaturę! Media na świecie (bo to nie tylko o polskie media chodzi), by sobie tego nie wymyśliły.

Bo w tym momencie jest tak, że za karykaturę już lecą groźby - to co będzie jeśli jakiś bandyta np z Polski pojedzie i zabije jakąś ważną osobistość kościelną muzułmanów? Wtedy wypowiedzą nam wojne?

Dlaczego mamy odpowiadać za wybryk jednego człowieka - dlaczego europa ma odpowiadać za wybryki redaktorów - niech odpowiadają ci redaktorzy!

Co do tego mają ludzie, którzy byli w tych ambasadach - co złego zrobili?

Bo w tym momencie to europejczycy powinni wyrzucić wszystkich muzułmanów z krajów europejskich, by odpowiedź była adekwatna do reakcji muzułmanów. To tak jak by hiszpanie zaatakowali muzułmanów (wszystkich), którzy mieszkają w ich kraju po tym ataku w madrycie.

Tak być nie może i ja się nie godzę na to, by z powodu rysunku muzułmanie tak reagowali. I nie chcę też by ktokolwiek kogoś obrażał...

Nie mniej muzułmanie potwierdzili swoją reakcja prawdę ukrytą w tej karykaturze.

A nie piszcie już proszę, że media kreują taki wizerunek, bo niestety nie mamy możliwości tego sprawdzić osobiście... i nasza rozmowa wogóle zaczęła się od mediów i to media są jej źródłem.

I na koniec (jeśli ktoś to przeczytał :soczek: )

Zakładając, że media nie kłamią uznaje iż reakcja była nieadekwatna do obrazy jakiej dokonali redaktorzy z Danii i innych krajów, w których opublikowano karykaturę.

A jeśli to nie prawda to niech mi ktoś wytłumaczy skąd się wzięły zamachy w USA, Hiszpani i Angli - i dlaczego do nich doszło, bo moja wiedza również jest wzięta tylko i wyłącznie z mediów, gdyż nie byłem w żadnym z tych miejsc w czasie zamachu.

Oni postąpili źle? ale kto tak twierdzi? Oni sami?

to nasza cywilizacja daje w d... na każdym kroku i tym razem stało się tak samo.

my sobie z humorem, lekką karykaturką a Oni mają powiedzieć: to smutny incydent, przeprosiny przyjęte? a niby dlaczego?

mają prawo do wściekłości i atakowania ambasad. a niby dlaczego nie mieliby go mieć? bo nasza cywilizacja piętnuje takie zachowanie? a w d... sobie wsadźmy tę naszą humanistyczną cywilizację!

trzeba szanować Innych i nie pogrywać sobie płacząc potem, jacy to Oni są brutalni i jak niewspółmiernie reagują. Oni mają prawo być wściekli i tyle.

A redaktorzy na razie w ciepłych gabinetach ściskają pośladki z głupimi minami bełkocząc coś o wolności prasy... jeszcze zabolą pupy przy wbijaniu na pale. :soczek:

trzeba szanować Innych i nie pogrywać sobie płacząc potem, jacy to Oni są brutalni i jak niewspółmiernie reagują. Oni mają prawo być wściekli i tyle.

Oczywiście że trzeba.. ale powinno to obowiązywac po obu stronach. Można powiedzieć że sprawa z karykaturami jest zamknięta "Europa im a oni Europie" , ale następnym razem jak w moim pobliżu wybuchnie bomba podłożona przez islamskiego terrorystę a przedstawiciel ich państwa powie że "zepsutemu zachodowi nalezało się", to równie dobrze mogę iść pod ich ambasade i obrzucić ją koktajlami mołotowa, bo urazili moje poczucie bezpieczeństwa i co tam tylko chcecie... Będę wściekły i tyle i będę miał do tego prawo.

Zanim wybuchła II wojna światowa wszyscy też chodzili dookoła hitlera,jak wokół świętej krowy i czym to się skończyło wiadomo. Może tutaj tym hitlerem jest Bush może i cała Europa, a może państwa Arabskie nie wiem... w każdym razie nasze położenie geograficzne każe się opowiedzieć tylko po jednej stronie... Bo gdy agresja posunie sie jeszcze dalej to może się zdarzyć, że wasi sąsiedzi przyjdą i wbiją wam nóż w plecy. Tak jak to miało miejsce podczas II wojny światowej kiedy to nagle kochający się sąsiedzi stawali się śmiertelnymi wrogami. I zapewniam was, że ich silne poczucie jedności ze swoimi "islamkimi braćmi" karze im to zrobić. Mieliśmy maleńką próbke we Francji. Nieco wcześniej podobne "zabawy" miały miejsce w Oldham. To tylko kwestia czasu kiedy skończy się to wielką tragedią.

Pewnie jeszcze będzie czas wspomnieć o tym na Forum przy takiej okazji.

...

Oczywiście że trzeba.. ale powinno to obowiązywac po obu stronach.

no i znowu ten zachodni humanizm :P

no ale oczywiscie jako zero cywilizowane zgadzam sie, powinno to obowiązywac po obu stronach.

ale coś mi mówi, że nigdy nie będzie. prędzej się powyrzynamy nawzajem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności