Skocz do zawartości

301 traci moc ?

Mikrusek5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@adek-tak bardzo przeszkadza ci to że nie mozesz się wyżej przebić swoją firmówką swoimi łajthatowymi linkami ze statlinka :)?

T.

Pewnie przeszkadza mu liczne grono obsługiwaczy programów, którzy mienią się super hiper mega pozycjonerami, a obok pozycjonera to nawet nigdy nie stali ;)

Ps. Żeby nie było, daleko mi do white hat :D

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

@adek-tak bardzo przeszkadza ci to że nie mozesz się wyżej przebić swoją firmówką swoimi łajthatowymi linkami ze statlinka ;) ?

T.

dzięki o troske :) Chodziło mi o bardziej oblegane frazy niż nasze branżowe i większy hardcore Xrummerowy na który z klientem poważnym pozwolić sobie nie możesz.

Chodziło mi o bardziej oblegane frazy niż nasze branżowe i większy hardcore Xrummerowy na który z klientem poważnym pozwolić sobie nie możesz.

Zgadzam się tutaj z Tobą w 100%-ale już nawet wrócmy do tego naszego "branżowego" seo-ty robisz swoją firmówkę jak robisz (twoje metody) bo szanujesz swoją domenę bo jak by nie było ma już ona jakąś markę.

Inni trzaskają expirki i łomocą xrkiem wylatują i znów to samo :D).Suma sumarum i tak w takiej walce wygrasz Ty-zobaczysz ;)

301 zwyczajnie nie ma prawa przestać działać.

Nie może przestać działać tylko pewnie googiel wprowadzi jakieś ograniczenia-tutaj podoba mi się ciekawe spostrzeżenie Kojotka z jego bloga które póki co wdrażam w życie u siebie na klientach w UK.

Nie kupuje gównianej domeny zupełnie nie pasującej do strony klienta którego będę robił przekierowanie.

Trafiła mi się fajna domena z keywordem w nazwie,historią i linkami podobnymi do linków mojego klienta.

Klient ma SKLEP więc staram się upodobnić do niego -robię również sklep-teraz połomocę xR i będę próbować potem robić 301.

Przekierowania 301 najzwyczajniej w świecie nie wskakują wam pewnie z tego powodu iż tematyczność domeny z ruchem (Waszej) nie pokrywa się kompletnie z tematycznością domeny klienta. Przynajmniej taka jest moja teoria.

Przypomina mi się swego czasu bardzo fajny case jednego z użytkowników tego forum (nawiązując do owej tematyczności).

Jedyne co mogę powiedzieć to byłby to blog na temat opon...mózgowych :P (fraza opony oczywiście) skutecznie wbity w czółowkę a potem zostało puszczone przekierowanie 301 na stronę jednego z jego klientów w top-trochę to powariowało w serpach (już nie pamiętam jaki był efekt końcowy tego działania).

Domeny i usera z PiO celowo nie zdradzam-kto ma wiedzieć ten wie ;)

Pozdrawiam T.

U mnie 2 x 301 dla testów w ciągu ostatnich 2 tygodni. Efekt ? Pierwsze 301 na nową domenę, przeniosło pozycję, nowa domena nie linkowana, 4 pozycja i po kilku dniach 24 i następnie kompletnie w lesie. Kolejne 301 ze znanej i nie lubianej przez G. domeny na inną, minął tydzień, nie zaindeksowało się, teraz już chyba weszło ale pozycji nie przeniosło - również 301 na nową domenę, można powiedzieć, że przeniosło filtra.

Nom - chyba już koniec ery 301.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@Czesiek Czyżwa, żeby było jasne: nie chodzi o likwidację 301, a tylko ograniczenie go jako narzędzia SEO. Wystarczy, że zacznie się przenosić całość - pozytyw i negatyw i mamy problem z bezkarnym używaniem 301...

Czy ktoś prorokował o 1szym kwietnia, jako końcu ery 301 w polskim SEO?

Później się chyba z tego wycofywał... a tu taka niespodzianka :D

to teraz opowiedzcie, jak robicie 301, jeśli Wam nie przepływa obecnie moc ze strony...

dymna.jpg

U mnie wszystko działa. Ostatnio robiłem 3-4 301-jedynki i wszystkie przeniosły moc co zaowocowało lepszymi pozycjami. Co ważne wszystkie robione były na różne domeny i efekt zawsze zadowalający.

Ja co najwyżej ostatnio widzę początek ery pie..... o końcu ery seo.

Większej głupoty w życiu nie słyszałem;D Przeciez o to chodzi, żeby starą domenę przenieść na nową (jeśłi mówimy o użyciu whitehatowym 301ki)

Niestety Google się całkiem w tym pogubiło - to im musisz napisać o tej głupocie i przypomnieć o 301 w użyciu whitehatowym...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności