Skocz do zawartości

301 traci moc ?

Mikrusek5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No o tym mówię. Domena zarejstrowana pewnego dnia, w następny dzień zrobione przekierowanie z domeny wiekowej na nówkę niezaindeksowaną i bez linków. Jedyne co zrobiłem, to dowaliłem trochę linków na starą domenę, żeby skierowąc na nią roboty.

Ludzie nie utrudniajmy sobie życia;)

Domena zarejstrowana pewnego dnia, w następny dzień zrobione przekierowanie z domeny wiekowej na nówkę niezaindeksowaną i bez linków. Jedyne co zrobiłem, to dowaliłem trochę linków na starą domenę, żeby skierowąc na nią roboty.

Zawsze tak robię i moc jest przenoszona. Przypadek? Nie sądzę.

Większej głupoty w życiu nie słyszałem;D Przeciez o to chodzi, żeby starą domenę przenieść na nową (jeśłi mówimy o użyciu whitehatowym 301ki)

WH to chyba tylko 301 z podstrony na podstronę w obrębie jednej domeny... W WH przy przejściu z domeny na domenę nie robi się 301 tylko duży baner z info z nowym adresem albo http refresh :)

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

W WH przy przejściu z domeny na domenę nie robi się 301 tylko duży baner z info z nowym adresem albo http refresh :)

Chyba tak nie do końca... W WH dopuszczalna jest zmiana marki i przekierowanie 301 na nową domenę.

Dobry case jest wykorzystanie 301 w olbrzymim serwisie Szerlok -> Tablica . Tam również podstrony przekierowywali odpowiednio i ładnie się wszystko przeindeksowało.

w koniec 301 nie wierzę

laska.gif

Ja również nie wierze w koniec 301. Natomiast wierze, że niektorzy nie maja pojecia, jak robic 301 i to, co do tej pory dzialalo, nagle stalo się bezwartosciowe w SEO.

Dlatego ponowie pytanie:

Jak robicie 301, że nie macie przeniesienia mocy.

dymna.jpg

Ja mogę powiedzieć jak ja przenoszę moc i jak do tej pory działa.

Rejestruję nowiutką domenę (ale nie zawsze). Umieszczam pod nią kopię strony (czasem coś zmieniam, ale nie są to zwykle duże zmiany) z której przenoszą moc. Robię 301 w htaccess, a następnie w narzędziach webmastera pobieram jako google bot pliki htaccess z obu domen oraz pliki index.html/php. Po 3-5 dniach moc zostaje przeniesiona w 70-100%.

Jak robicie Wy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności