Skocz do zawartości

301 traci moc ?

Mikrusek5

Rekomendowane odpowiedzi

czy próbujesz wyciągnąć tą metodę o której rozmawialiśmy

broń boże... ;)

tamta jest do czegoś zupełnie innego ;)

jest kilka metod robienia 301 i z testów (nie tylko moich) wynika, że google traktuje je bardzo różnie.

stąd moje pytanie o technikę samego 301

w naszej rozmowie 301 pojawiło się wyłącznie jako dodatek do całego słitaśnego rozwiązania problemu ;), a tu chodzi wyłącznie o to, że google rozpoznaje i traktuje różnie 301 ze względu na sposób implementacji.

pytam, bo osobiście nie mam żadnego problemu z 301, zatem skoro się problem pojawił, to chciałbym ustalić, którą z metod google uważa za tę najbardziej niewskazaną w SEO :) (takie białe wytłumaczenie mojego czarnego pojmowania świata ;))

dymna.jpg

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najpierw cały serwis stawiam na nowej domenie COM

potem robie przekierowanie z PL

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.) domena\.pl$ [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.com/$1 [R=301,L]

Zgłaszam w GWT przekierowanie z PL na COM i weryfikuję własność

Aktualizuję sitemap na nowej domenie i zgłaszam do GWT

Wszystkie linki z domeny com dodatkowo wrzucam do Linklicious

Nowa domenę wrzucam do 600 katalogów płatnych po 60 dziennie + 30 profili pr>7 i k***wa nie wchodzi - 10 pozycji niżej niż powinno być - tak od miesiąca

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nowa domenę wrzucam do 600 katalogów płatnych po 60 dziennie + 30 profili pr>7 i k***wa nie wchodzi - 10 pozycji niżej niż powinno być - tak od miesiąca

To po co dowalasz linki na nową domenę? Nic nie rób z nówką dopóki 301 nie przejdzie na nową w całości, a stara domena nie zniknie z indeksu. Osobiście nie grzebię nic w GWT, przekierowanie tylko w htaccess.

A gdzieś Ty to wyczytał chłopie. Po co takie głupoty wypisujesz.

Głupoty czy nie głupoty. Wg. mnie ma rację. Robię tak samo jak on.

Dopóki całość mocy się nie przeniesie (nie zniknie stara strona z indexu) nie linkuję nowej, żeby nie robić DC, czyli kopii tej samej strony. Nie wiem czy to ma sens, ale jak do tej pory działa, więc nic nie zmieniam.

@Robbie-jak już chcesz żeby było to w pełni naturalnie to łomotaj linkami również starą domenę. :)

Że niby linkowanie domeny, która przekierowuje na inny adres jest naturalne???? Przecież ta strona już nie istnieje. Jest oczywiste, że linki mają tylko kierować na stronę docelową.

• 2 tygodnie później...

Temat 301 jest niby taki prosty - tyle podstron przegadane i dalej nikt nie wie jak robić 301 :)

301 było, jest i raczej będzie skuteczne jeśli umie się je zrobić - błędów można popełnić masę przy tym i sam aspekt 301 to nie tylko wpisanie kilku regułek do .htaccess i gotowe.

Zupełnie inną sprawą jest że ostatnio ociupinkę pozmieniali w moim odczuciu 301 i zasady nimi rządzące (potrzebowałem kilka dni żeby to rozgryźć)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@fuser - nie ma problemu, zapraszam na szkolenie to się dowiesz jak to robić i gdzie można popełnić błędy

Że tak brzydko się wypowiem -

za darmo to nawet w ryj na ulicy nie dostaniesz - bo jest to przynajmniej za wygląd a to już jest za "coś"
- niestety ale wiedza kosztuje mi nikt tego za FREE nie daje a mój czy twój czas jest cenny

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jasne, że nie ma nic za darmo i za wiedzę się płaci, ale pisanie na forum wypowiedzi w stylu "wiem, ale nie powiem, bo to jest tajemnica, ale jest to super itp." (nie mówię tylko o Tobie) jest trochę głupie. Też wiem różne rzeczy, o których nie piszę na forum publicznym, ale też nie piszę, że wiem, ale nie powiem, bo mija się to z celem, a tylko drażni potencjalnego czytającego.

Fuser tutaj masz wszystko aktualne, bez zbędnych otoczek o wiedzy tajemnej:

https://www.squidoo.com/301

sprawdzanie, czy poprawnie zrobione:

https://www.webconfs.com/redirect-check.php

inne ciekawe:

https://thecustomizewindows.com/2012/03/301...ous-situations/

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności