Skocz do zawartości

301 traci moc ?

Mikrusek5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Robbieriviera - to co tam jest znajdziesz na każdej stronie z infem o 301 (nudy) - w sumie dzięki takim informacją i stroną to ja jestem w TOP a inni w dole :soczek:

Czytajcie dalej ogólniki zamiast samemu pomyśleć

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@kaiba- jak nic nie wnoszą ? Jasno powiedziałem że problem nie jest w regułce jaką wklepiemy w .htaccess tylko gdzie indziej z 301 i to powinno dać do myślenia co może być innego kluczowego i skłonić do testowania co przekłada się na wiedzę i rozwiązanie zagadki nie działającego 301 :)

Jeśli tego nie widzisz to już napisałem o co chodzi. Jeśli już mowa o nie wnoszeniu niczego do tematu to masz tu np wypowiedź Robbieriviera który odsyła do manula jak robić 301 co jest nieporozumieniem bo nie tu problem :P

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

No ok, ale jaki to sukces trzymać się w topie, gdy 301 trzeba robbić średnio co 1-2 tygodnie ? :) Firma, która ma jakąś markę raczej by sobie nie pozwoliła na zmianię adresu co 2 tygodnie. 301 nie przenosi wszystkich wartości tak jak kiedyś i już. Skończyła się promocja.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Faktem jest, że przekierowanie 301 jest nadużywane. Dziwne jest, że G tak długo z tym zwlekało.

Widać jednak ruchy/testy G np. na domenach regionalnych.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@kaiba- jak nic nie wnoszą ? Jasno powiedziałem że problem nie jest w regułce jaką wklepiemy w .htaccess tylko gdzie indziej z 301 i to powinno dać do myślenia co może być innego kluczowego i skłonić do testowania co przekłada się na wiedzę i rozwiązanie zagadki nie działającego 301 :)

Jeśli tego nie widzisz to już napisałem o co chodzi. Jeśli już mowa o nie wnoszeniu niczego do tematu to masz tu np wypowiedź Robbieriviera który odsyła do manula jak robić 301 co jest nieporozumieniem bo nie tu problem ;)

od 3 postów pisałeś: mam super wiedze, ty robisz źle, a ja na szkoleniu wyjaśnię co i jak... forum jest po to by się dzielić informacjami, a dział ogłoszenia mamy- tam możesz reklamować swoje szkolenia

A ja powiem moje wnioski - oparte na intuicji, nie testowanie - jak ktoś może przetestować niech napisze, ja przetestuję jak będzie okazja:

Kiedyś robiłem 301 z domeny w filtrze na dokładnie tą samą stronę tylko przekopiowaną na inny adres. Działało, trymało się na stałe. Obecnie po zrobieniu takiego manewru strona mi ładnie wchodzi po czym po tygodniu spada w odchłań.

A może by zrobić tak: 301 na zupełnie inną stroną - inna treść, inny layout, jednak nie zupełnie nową jak to się robiło kiedyś tylko troszkę starszą - niech ma chociaż miesiąc i kilka linków. Skoro po 301 strona pojawia się wysoko logiczne jest, że jeśli jest "wartościowa" internauci zgodnie z logiką "naturalnego" pozycjonowania zaczną do niej linkować. Jeżeli domena na której umieszczamy 301 miała np. linki z 2k unikalnych domen (wg Majestic SEO) no to należy zadbać, żeby przez ten tydzień promocji, gdy nie jest w filtrze zebrała linków jak najwięcej, trzeba napierdzielać bez limitu, czym więcej tym lepiej.

Ktoś powie - dużo linków w nową (miesięczną) domenę ? A ja powiem: skoro nie linkowanie powoduje drastyczny spadek już po tygodniu to co mamy do stracenia ? No to trzeba na odwrót :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

. forum jest po to by się dzielić informacjami,

W zasadzie masz rację tylko, że nikt nimi się nie dzieli - nikt się nie dzieli informacjami znaczącymi.

Przekierowania url to podstawowa wiedza dla osób zajmujących się pozycjonowaniem. Jednak sama regułka w .htaccess to nie wszystko, szczególnie teraz.. Jak to dał do zrozumienia kojotek.

Dodatkowa wiedza opiera się na obserwacji, analizie, testach itp. A to jest poświęcony czas i często pieniądze.

Wiedzę zawartą na tym forum możesz śmiało ogarnąć kupując kilka książek. a dalej to już analizy, obserwacje...

Wiedza jest towarem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności