Skocz do zawartości

301 traci moc ?

Mikrusek5

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą - rzeczywiście coś się dzieje z 301.

Mam taką starą 12 letnią domenę, która na WP (czysto prywatnym) złapała filtra. Postanowiłem, że ją sprzedam bratu (transfer w AZ), postawię nowy skrypt i napiszę o rozpatrzenie do G. (filtr nie wiem za co, ale szczerze mówiąc były co najmniej 3 powody do jego nałożenia:-) ).

Po 301 na świeżynkę domenę, po 3 dniach nowa domena nie jest indeksie G. Z 301 nie miałem doświadczenia od paru tygodni, jednak kiedyś wystarczała doba, żeby świeżynka się zaindeksowała.

Nowa domena jest bez znalezionej historii (więc mała szansa, że ma bana), stara domena jest ciągle linkowana.

Dodam, że stara domena nie ma bana (ciągle ma site w google), więc z tymi nowościami z pewnością jest coś na rzeczy...

Pozdrawiam

SYGNATURKA

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zrobilem przekierowanie 2 kwietnia. Zaskoczylo dopiero 14 kwietnia ale efekty sa zadowalajace, mysle, ze poki co nie ma czym sie martwic. Fakt jest tylko taki, ze na przekierowanie czeka sie dluzej niz kiedys. Strona z ktorej poszlo przekieowanie caly czas siedzi w indeksie z sitem 18 (początkowo miała 24).

Mówiłem o tym kilka stron wcześniej to jakiś amatorek mnie wyśmiał że dopalanie starej domeny jest nienaturalne i bezsensowne :/.

Bo to jest nienaturalne ;) Serwis A.pl zmienia się w B.pl. Cały ruch jest przekierowywany przez 301 na B.pl, więc użytkownicy chcąc umieścić gdzieś linka do tego serwisu, biorą go już z B.

Sam przenosiłem jakieś dwa miesiące temu swojego bloga na nowy adres i od dnia przenosin nie pojawił się ani jeden nowy link prowadzący do starej domeny, więc wmawianie ludziom, że jest to naturalne, jest trochę nie na miejscu B)

Co do sensu dopalania starej domeny, to zupełnie inna kwestia - sens jest, żeby pająki szybciej przeleciały przez utworzone 301.

Zrób to sam - blog dla majsterkowiczów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności