Skocz do zawartości

301 traci moc ?

Mikrusek5

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt jest tylko taki, ze na przekierowanie czeka sie dluzej niz kiedys.

Wydaje mi się, że jest to najlepsze podsumowanie tego tematu.

Ja się z tym zgadzam w zupełności.

Nie zgode się. W przypadku mocno podlinkowanych domen (+3000 domen w mjseo) frazy wracają po 2-3 dniach. Niestety 301 faktycznie osłabła w ostatnim czasie.

Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl

Wojciech Matuła, tel. 721 376 407

indeks parp 

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co do sensu dopalania starej domeny, to zupełnie inna kwestia - sens jest, żeby pająki szybciej przeleciały przez utworzone 301.

Źle się wyraziłem. Wszyscy wiemy tutaj że samo pozycjonowanie jest nienaturalne.

Dopóki nienaturalność (w tym wypadku tyczy się lekkiego dopalenia domeny głównej) tak aby spidery szybciej weszły i algo przeliczył 301 nie szkodzi a nawet pomaga to moim zdaniem jest wszystko oki.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...

Odświeżę wątek. Może to rzecz oczywista, ale nie wyczytałem tego wprost.

Czy na domenie A z której będziemy kierować do domeny B musi być w momencie ustawienia przekierowania TREŚĆ (mam na myśli stary serwis ze wszystkim stronami), czy może być wszystko skasowane to jest puste konto z plikiem .htaccess. Oczywiście na domenie B jest TREŚĆ (nowy serwis - identyczna tematyka, treści podobne, zupełnie inaczej napisany).

U mnie jest taka sytuacja - na domenie A - kręciła się przez 3 lata strona - wysokie pozycje w SERP, potem z powodów technicznych skasowano zawartość i ustawiono przekierowanie na domenę X (to była sytuacja przejśiowo, taka sytuacja trwała pół roku), teraz na domenie B postawiono nową stronę docelową i dokonano zmiany przekierowania domeny A na domenę B (uwględniono nawet podstrony które miały moc, webmaster pamiętał jaką strukturę miał serwis) -- na domenie A nie ma jednak żadnych treści bo została skasowana pół roku temu. Czy brak treści powoduje że takie przekierowanie nie zadziała ? A może problemem jest to że przekeirowanie zostało zmienione (w sensie że to nie pierwszy raz, bo po dordze była przejściwowa przygoda z domena C) ? Proszę o rzeczowe info. Dodam tylko, że domeny są spięte na 1 koncie w G webmaster, zgłoszono zmianę domeny + ostatnio dodatkowo pobrano jako Gbot pliki .htaccess na obu domenach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności