Skocz do zawartości

Pomysły na pisanie atrykułów na stronę

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przy pisanie precla nr. XX na jeden temat wrzucałem losowe frazy bonusowe do tekstu. Brałem je z webmaster tools -> serach queries z innej strony. Wychodzi to czasem całkiem nieźle, bo jeśli mam napisać tekst o lampach, a do tego wrzucam bonusową frazę np. "jabłoń", wtedy trzeba trochę pomyśleć żeby tekst taki miał sens. Jeśli się wymyśli motyw przewodni dla tekstu wtedy można z 4-5 napisać w tym stylu. Potem znowu szukamy jakieś ciekawej frazy. Przy okazji oryginalny pomysł zwiększa unikalność tekstu.

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Mion, prosiłbym nie wyrywać mojego zdania z kontekstu bo ten cytat który akurat wysłałeś zostanie zupełnie innaczej odebrany
Kolego - ten cytat DOKŁADNIE odzwierciadla kontekst twoich zamiarów. Do tego piszesz to nie wiem poco oczekując jakiegoś przyzwolenia na to, "bo inni tak robią" ;) .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To nie jest tak że nie potrafie napisać artykułów, ale sami wiecie że ciężko jeżeli robi się to wszysto samemu będąc programistą, grafikiem, copywriterem czy też writerem i pozycjonerem jednoczesnie ;) A Wy robicie to wszystko sami czy zwykle współpracujecie z kimś? : )

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

To nie jest tak że nie potrafie napisać artykułów, ale sami wiecie że ciężko
A ty nadal oczekujesz przyzwolenia ;) Na co liczysz ?

Artykuły:

- pisze się samemu na podstawie własnej wiedzy z danej dziedziny

- pisze się samemu na podstawie zdobytej na szybko wiedzy z danej dziedziny na potrzeby danego tematu

- zamawia się, a nawet zamawia się u specjalistów w danej branży za grube $$$

- i inne, ale te nie klasyfikują się do "pisania"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jakie kto ma pomysły na pisanie unikalnych i tych trochę mniej unikalnych tekstów na strony ? :P

1. Wybierasz sobie tematykę, w której jesteś "dobry". Ale naprawdę dobry i masz pojęcie nie tylko o czym piszesz, ale też stały dostęp do źródeł z nowościami.

2. Tworzysz listę najbardziej popularnych tematów/zagadnień poruszanych w tej tematyce i na początek na "rozruszanie" piszesz unikalne teksty.

3. Potem zaczynasz pisać artykuły o wątkach pobocznych, których nie omówiłeś w głównych tekstach, a które wymagają rozwinięcia.

4. Wszystko piszesz SAM, z wykorzystaniem WŁASNEJ wiedzy i źródeł dodatkowych.

5. Tłumacz Google nie jest źródłem dodatkowym.

6. Ewentualnie zlecasz wszystko osobie trzeciej.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Czyli najpierw dużo czytać na dany temat i wtedy coś skrobać ? No i o taką podpowiedź mniej więcej mi chodziło. Myślę tez nad zapłaceniem copywriterowi o ile nie zedrze mnie z kasy zbytnio :D

Najpierw zadajesz głupie pytanie, potem sam sobie na nie odpowiadasz, jeśli Twoje teksty także będą na poziomie Twoich wypowiedzi, to wnioski się same narzucają ;)

A Wy robicie to wszystko sami czy zwykle współpracujecie z kimś? : )

Doba była by za krótka by zrobić wszystko samemu ;)

Chyba że ktoś śpi 4 godziny na dobę... :D

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności