Skocz do zawartości

Słowa kluczowe w adresie i SEO strony anglojęzycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

1. Moja strona ma 3 czy 4 słowa kluczowe i czy pomoże w pozycjonowaniu gdy adres bedzie www.słowo1-słowo2-słowo3-słowo4.com

Chodzi mi tylko o SEO i wyszukiwarki. Jeśli w adresie podstrony wystąpi znowu jedne z tych słów. Wtedy w całkowitym adresie podstrony słowo powtórzy się 2 razy google nie potraktuje tego źle ?

2. Chciałbym żeby moją stronę można było wyszukać na daną frazę w każdym kraju po wpisaniu właśnie takowej frazy w języku angielskim Jest to w ogóle możliwe mając domenę com i linkując ze stron z różnych krajów ?

Piszesz strasznie nieskładnie i ciężko zrozumieć, o co właściwie Tobie chodzi, ale...

1) Słowa kluczowe w domenie bardzo pomagają w pozycjonowaniu. Jeżeli będziesz miał parę takich podstron (czytaj, niedużo), to niczemu to nie zaszkodzi.

2) Strona i tak będzie pozycjonowana we wszystkich krajach, ale w zależności od kraju wyszukiwarka wyświetla wyniki z różnych data center. Zatem dobrze by było, gdybyś pozycjonował stronę w innych krajach. Jak chcesz wypozycjonować stronę w google.de, to pozbodywaj linki z niemieckich stron/katalogów/precli. I nie chodzi tu o nazwy domen, IP serwerów, odległości, czy inne bzdury.

Powiedz jaki anglik robi stronę pod polskie frazy ?

Było mówione tu na forum że nie przebije się w wynikach wyszukiwania z domeną krajową w innych krajach.

Że domena pl nie będzie wysoko w UK USA DE tak ?

A ta stronka co.uk jest wysoko w wielu krajach a domena pl po angielsku już nie może ?

Oczywiście można wszystko, ale zmierzam do tego, że nie aż tak łatwo jak się niektórym zdaje. Nawet u nas na pozycjonowanie było kilka końcówek..me, de i inne., ale ten przykład nic nie udowodnił, bo ja też mogę pokazać strony z domeną .pl, które są w google.com na polskie frazy:]

Ale mniejsza o to, ja wiem o co Tobie się rozchodzi, więc luzik;d

A i tak w ogóle, wiesz ile przekierowań ma game.co.uk?

Zdziwiłbyś się, słyszałeś o Polakach pracujących/mieszkających w Anglii/Irlandii albo o Polonii Amerykańskiej ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zdziwiłbyś się, słyszałeś o Polakach pracujących/mieszkających w Anglii/Irlandii albo o Polonii Amerykańskiej ?

Źle się wyraziłem chodziło mi o angielską stronę.

Czyli da się wypozycjonować domenę pl z angielską treścią za granicą ale będzie to o wiele trudniejsze niż domenę com czy domenę tegoż kraju ?

@dave, nie bardzo rozumiem o co Tobie chodzi. Twoje pytanie w żaden sposób nie odnosi się do moje wypowiedzi. Nigdzie nie pisałem o polskich domenach w google zagranicznych, których nie ma w polskim google. Nie wiem jak się odnieść do Twojego pytania. ustachy się pyta, dość ogólnie rzecz biorą, jak wypozycjonować stronę na inny kraj, np. w google.de. Moja odpowiedź sugeruje pozycjonowanie na niemickojęzycznych stronach w tym przypadku - ma to o tyle uzsadanienie, że same linki będa otoczone treścią dotyczącą strony linkowanej. Nigdzie nie napisałem, że ta strona nie będzie widoczna w polskim google, w ogóle nie poruszyłem kwestii widoczności stron w serpach.

A jeśli masz na myśli ten fragment:

"ale w zależności od kraju wyszukiwarka wyświetla wyniki z różnych data center"

To wpisz w wyszukiwarce "hosting" i powiedz mi czy wyskoczyły Tobie strony niemieckich, hiszpańskich i francuskich firm hostingowych. Zgaduję, że nie :D

"Da się wypozycjonować domenę pl za granicą ? W de. uk, fr, us, nl ?"

W czystej teorii jak najbardziej korzystając z chociażby z 301.

W praktyce - odpuść.

Najlepiej sprawdzą się tu osobne domeny z odpowiednimi końcówkami dla kraju.

Ewewntualnie domena np .com i subdomeny nastawione na poszczeólne kraje

"Da się wypozycjonować domenę pl za granicą ? W de. uk, fr, us, nl ?"

W czystej teorii jak najbardziej korzystając z chociażby z 301.

W praktyce - odpuść.

Najlepiej sprawdzą się tu osobne domeny z odpowiednimi końcówkami dla kraju.

Ewewntualnie domena np .com i subdomeny nastawione na poszczeólne kraje

Dzięki wielkie za taką odpowiedz

A czy trzeba stosować subdomeny skoro treść będzie po angielsku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności