Skocz do zawartości

Konta www z wyłączonym licznikiem transferu od IONIC.pl

Najdmen.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem na jakich hostingach pracujesz, ja dotąd używałem kilkudziesięciu różnych, i z tym limitem spotkałem się pierwszy raz, być może mówimy o różnych rzeczach. Bardzo duży limito to był jak na jednym współdzielonym koncie miałem 1100 działających domen (na kilku hostingach za małe pieniądze).

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pracuję tylko na dobrze zabezpieczonych serwerach, które posiadają limit jednoczesnych procesów usera :) Limitu zwykle nie mają firmy, które nie wiedzą o jego istnieniu lub po prostu nie zależy im na bezpieczeństwie (lub jedno i drugie :P) :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Czyli Ionic do tej pory nie dbał o bezpieczeństwo pozostawiając ten limit na znacznie wyższym poziomie?

Oczywiście twierdzenie, że limit procesów jest związany z bezpieczeństwem to kompletna bzdura.

Jeśli możliwość zablokowania całego serwera z np. tysiącem klientów przez działanie jednego użytkownika nie jest kwestią bezpieczeństwa serwera, no to cóż, mamy na ten temat zupełnie odmienne zdanie :) Ja na kwestie bezpieczeństwa serwera patrzę całościowo, dla mnie usługa ma działać jak najlepiej biorąc pod uwagę wszystkie możliwe przyczyny powstania problemu. Punkt widzenia klienta też pewnie jest różny, bo jeśli zadasz mu pytanie czy chce mieć jakieś limity, to pewnie odpowie, że nie. Ale jeśli powiesz, że wprowadzenie tych limitów sprawi, że działanie usługi będzie stabilniejsze/mniej podatne na sytuacje losowe, to wątpię, żeby wybrał opcję braku limitów (choć, jak widać, zdarzają się i tacy ignoranci ;) ), szczególnie jeśli będą one na bardzo wysokim poziomie.

A co do pierwszego pytania, to nie będę się wypowiadał co do polityki danej firmy w odniesieniu do przeszłości - komentuję to co jest teraz i to też tylko na podstawie informacji, które pochodzą od Ciebie (klienta).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ty masz takie zdanie, ja mam inne, nie zmienia to faktu, że hosting obsługujący kilka domen na konto nie jest szczególnie przydatny pod seo, i w zasadzie tylko to miałem do powiedzenia.

Pozdro.

Dodam jeszcze, że parę dni po powyższej wymianie zdań stronki, które były na tym hostingu dostały banana,

edyta: z tymi banami to jednak szersza akcja, więc ionic nie miał z tym nic wspólnego, głupi zbieg okoliczności

długo już żadnej promocji nie było :D

a co do powyższej rozmowy - brak tych ograniczeń doprowadzał do padania serwerów więc dobrze, że go wprowadzili - można podwoić limity i jest spoko dla większych stronek też.

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

• 2 miesiące temu...

logo.png Serwery dedykowane teraz 10% taniej! Sprawdź!

content_dedyki.jpg
IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA
30-443 Kraków ul. J. Marcika 27 lok. D
NIP PL6772363119 REGON 121871505 KRS 0000393485
Konto DB: 43 1910 1048 2116 4453 3926 0001
fb.jpg tw.jpg gp.jpg

Specjalna oferta VPS dla użytkowników forum,

Procesor; 2 x 2.5 GHz,
RAM 1024 MB,
SWAP 1024 MB.

NGINX reverse proxy server (obsługa statyki i nie tylko),
interpreter PHP 5.4 lub wyższe, tryb pracy "cgi",
Apache serwer dla PHP w najnowszej wersji,
phpmyAdmin ver. 3,
serwer baz danych mysql 5.5,
serwer baz danych postgresql 9.x,
zadania cron bez limitu,
serwer poczty smpt, imap z antywirusem i antyspamem,
darmowy panel administracyjny (brak dopłat za licencję np. DA/cPanel),
zainstalowany i skonfigurowany firewall.

Możliwość wykupienia pakietu stałej administracji w cenie 59 zł miesięcznie.
Koszt w/w rozwiązania to 39 zł miesięcnzie (brutto).

Zamówienie można złożyć pod adresem: https://www.ionic.pl/cart.php?a=add&pid=220

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności