Skocz do zawartości

Systemy wymiany linków

AdamA

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

"Nie jest akceptowane"

Systemy wymiany linków są wręcz zabronione strona na której są umieszczone, gdy tylko google się "połapie"

To tylko ban, ewentualnie filter w najlepszej sytuacji.

Systemy wymiany linków to dobra sprawa, ale skrypt umieszczamy tylko na stronach innych niż pozycjonowana np katalogi, precle aby nabić punkty w systemie......

Katalog-Programy partnerskie- zacznij zarabiać na swojej stronie internetowej...

Forum- tematyczne o zarabianiu przez inernet.

Bywało różnie, wrzucałem nawet swl na swoją główną. Gdzieś się trzeba uczyć ;)

Z swl jak i z innych narzędzi trzeba umieć korzystać. Ogólnie pozycjonowanie przez Google nie jest mile widziane. Nie tak mile z pewnością jak na przykład adwords z którego płynie im czysta kasa :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tak jak pisze Nikonem

"Ogólnie pozycjonowanie przez Google nie jest mile widziane"

Tak więc z pozycjonowaniem trzeba się ukrywać;)

A systemy wymiany linków (dajesz im siebie dosłownie na tacy)

Katalog-Programy partnerskie- zacznij zarabiać na swojej stronie internetowej...

Forum- tematyczne o zarabianiu przez inernet.

Ja nie rozumiem skąd biorą się te mity o (jak pisze przedmówca) "dawaniu się na tacy" największym problemem jest gwałtowny przyrost linków (ktoś przysadzi 100k i to jeszcze rotacyjnym) co rzeczywiscie prowadzi do bana i prowadziło 5 lat temu. Najważniejsza jest rozwaga...

Używam swl do słabych i srednich fraz od kąd (te systemy) powstały i dwa razy do roku (max!) zdarzy się, że mam filtra na 30 dni. I nie ukrywam robie tak z czystego lenistwa, inne metody stosuje przy ambitnych projektach. Jak dostane chociażby jedngo bana na domenie docelowej lub starace pozycje pernamentnie zostawie SWL raz na zawsze za sobą ale póki co to jedynie slysze jak ludzie narzekają, że to jest takie szkodliwe. Pozatym nawet jeśli to klikam znów pare razy i linki lecą na inną domene... Kwestia tylko tyle, że punktów mi nie brakuje ;) I nie piszę tego dlatego, że handluje punktami tylko dlatego, że takie mam doświadczenia.

Właśnie większość pisze, że instalacja na stronie/ używanie swl prędzej czy później prowadzi do banana lub filtra. Natomiast zauważyłem, że w topach serp'ów, na średnio trudne frazy, siedzą od długiego już czasu witryny z zainstalowanym u siebie swl i mają się bardzo dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności