Skocz do zawartości

Zasady zlecania optymalizacji

KINIU

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy widzą w tym sens, inni nie

podobnie jest z klientami, niektórzy na to pójdą, a inni nie, co wcale nie oznacza, ze są "kiepskim" klientami, których "gratulowałeś" :P

Ale przynajmniej doszlismy do wniosku, że są dwie filozofie:

1. - oparta na consultingu w zasadzie i odsprzedawaniu Swojej wiedzy i doświadczeń

2. - oparta na kompleksowej obsłudze klienta i wykonywaniu wszelkich możliwych działań, choćby luźno związanych z Internetem

Nie da się powiedzieć, że podążanie którąkolwiek z nich jest lepsze, czy gorsze. Różnice są tylko w sposobie wykonywania pracy:

Sposób pierwszy umożliwia obsługę w zasadzie nieogranicoznej ilosci klientów, przy dobrej organizacji, umozliwia obsługiwanie ich choćby z kocyka na plaży, czy werandy domku letniskowego. dodatkowymi zaletami jest większa zdolność dopasowywania się do aktualnych realiów i potrzeb rynku. no i minimalizuje koszty stałe, nie umniejszając praktycznie możliwości osiaganych efektów poprzez współprace z innymi firmami/osobami, które mogą wykonywac zlecone prace

Sposób drugi wymaga wysokich kosztów stałych, działalności opartej o siedzibę, garnitur, stałe godziny pracy, zajmowanie się setką rzeczy, którymi się nie lubi człowiek zajmować. Dodatkowych nakładów i osób na obsługę owej otoczki

Oczywiscie w dłuzszej perspektywie sposób drugi może doprowadzić do rozbudowania owej firmy, zwiekszania jej aktywów, a nawet do wprowadznia owej firmy na giełdę. Tylko czy wtedy pozycjonowanie jako takie jeszcze bedzie i czy taka rozbudowana firma bedzie miałą rację bytu ?

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tą samą metodę i skrypt co ja używa z powodzeniem jeden z największych serwisów w Polsce (podpowiedz otwarty 10 pazdziernika 1999r funkcja site: podaje 456,000 contentu rzeczywistego ) :P i jak narazie bez wylotu więc i ja sobie będe spokojnie używał.

Więc jazdy bez trzymanki tu nie widzę :angry:

Ja też przedstawiłem swoj pogląd a ty masz prawo zostać przy swoim :angry:

Jak napisał Lordbard niech każdy robi po swojemu.

Przedsiębiorstw Seo na giełdzię nie widzę ale dojscie do 3 fazy jak Geeksonsteroids w Stanach za kilka lat bedzie możliwe.

Jedno jest pewne rynki się same stabilizują.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 1 rok później...

Wady przniesienie hostingu do firmy pozycjonującej są następujące

1.)Firma rezygnuje z firmy pozycjonerskiej na rzecz innej,co wiąże się w tym momencie też ze zmianą hostingu przex co wyniki idą bardzo ostro w dół,nakładany jest filtr e.t.c.

2.)Nigdy nie wiemy a już w szczególności klienci którzy się na tym nie znają czy na domenie nie jest budowany jakieś zaplecze dla pozycjonera,na co właściciel nie musi wyrazić zgody.

3.)Optymalizacja optymalizacją ale kod zobaczysz na innym serwerze i możesz potem wysłać gotowy zoptymalizowany,ja tak często robię i jakoś nigdy nie ważyłem się mówić że warunkiem wypozycjonowania jest przeniesienie hostingu do mnie.

Podsumowując śmierdzi mi tu oszustwem.A co do tego czy serwer ma CURL,to po Ci to żebyś wsadzał tam adder i systemy wymiany linków phi tyle napisze.Wiem że temat stary,ale chyba warto odkopać bo temat jest dalej aktualny szczególnie u niektórych.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności