Skocz do zawartości

Sklep internetowy+adsense

lorkos

Rekomendowane odpowiedzi

Od 1 maja chcę założyć jednoosobową DG. Będzie to sprzedaż ubrań używanych przez internet.Do tego na stronie będą umieszczane reklamy google adsense. Dowiedziałam się,że w takim przypadku nie mogę być na ryczałcie tylko na krip . Ale właśnie przeczytałam,że muszę mieć jakiś specjalny vat do adsense.Nie chcę być vatowcem .Czy przy umieszczaniu reklam google koniecznie muszę być na vacie? Wiąże się to z większymi kosztami firmy ?

Klient wejdzie do sklepu zobaczy reklamę tańszego produktu i po kliencie o to tobie chodzi ?

Cytat

SEO zaplecze pozycjonerskie - www.ZapleczePozycjonerskie.PL - SKUTECZNE. SEO COPYWRITER teksty na zlecenie. www.SeoCopywriter.pl. Opisy produków w sklepie www wykona seo copywriter - zobacz koniecznie.

Ale my pytamy o sens bo to bardzo interesujące. Reklamujesz strony konkurencji w swoim sklepie? Ja się nie dziwię, że połowa dochodów to adsense skoro pewnie 50% klientów Ci w ten sposób ucieka.

Jak to zrobić prawnie? Normalnie, załóż DG i tyle.

seowyszbanner.gif

Ja działalność założę-w tym tyg chcę wszystko załatwić tylko pytam konkretnie czy muszę być vatowcem .

Jeżeli chodzi o sens to tak : Miesięcznie mogę mieć max 500 ubrań. Z tego zysk ok 1700 zł.

12.000 uu a to jest w moim przypadku ok 800 zł z google.

Gdybym mogła mieć więcej ubrań to z google bym zrezygnowała-w tym przypadku mi się to opłaca.

(...)tylko pytam konkretnie czy muszę być vatowcem .

(...)

Tak konkretnie, to najlepiej odwiedź swój Urząd Skarbowy lub zaprzyjaźnioną, kumatą księgową

Mi się wydaje, że tak.

Jeśli chodzi o koszty bycia VATowecem, to może być różnie. Musisz mieć świadomość, że to co będziesz sprzedawał na polski rynek będzie musiało być ovatowane np. jak sprzedasz ciuch za 100 zł brutto dla klienta, to twój przychód wynosi 81,30, bo 18,70 VAT-u oddajesz dla rządu RP (założyłem VAT 23%, bo nie wiem jaka jest stawka na używane ubrania). Jednocześnie bilansujesz sobie VAT za swoje zakupy firmowe np. za telefon, internet, usługi hostingowe - właściwie wszystko oprócz paliwa do auta (że chyba jest to auto ciężarowe w myśl przepisów o VAT).

Generalnie wskazane jest abyś doedukowała się w kwestii podatków przed założeniem DG.

Bronuś

W sklepie wyświetlają się oferty sklepów z odzieżą nową-konkurencji mam mało i blokuje je. Robiłam test i z adsense jest połowa zysków sklepu.Nie pytałam o sens tego tylko jak to zrobić prawnie.

Jeśli np. prowadzę usługi informatyczne wyłącznie dla firm na terenie Warszawy a na stronie będą się wyświetlały reklamy konkurencji z Krakowa czy Wrocławia nie sadze abym dużo na tym stracił przychodów z DG.

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Sam fakt posiadania reklam na stronie jest kiepskim pomysłem od strony marketingowej. Wchodzi potencjalny klient i widzi reklamy na stronie, to czy będzie traktowal taką firmę poważnie skoro musi dorabiać reklamami?

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Dzwoniłam do informacji podatkowej.Nie trzeba być vatowcem.Trzeba tylko za 170 zł załatwić nip-ue

W Polsce będę na krip a nie na vat.Co do adsense to może i to głupie dla was ale dla mnie korzystne.

Zawsze możesz zablokować reklamy konkurencji w filtrze :tancze:

Dzwoniłam do informacji podatkowej.Nie trzeba być vatowcem.Trzeba tylko za 170 zł załatwić nip-ue

W Polsce będę na krip a nie na vat.Co do adsense to może i to głupie dla was ale dla mnie korzystne.

Nie, nie musisz być "Vatowcem", jeśli nie przekroczysz określonego limitu obrotu - na rok 2012 wynosi on 150 tyś zł

https://www.vat.pl/aktualnosci-podatkowe/04...-vat-2012-7949/

Pamiętaj, że nie będąc płatnikiem podatku VAT, nie możesz wystawiać faktur - a jedynie rachunki.

Nie odliczasz również VATu od zakupionych towarów i usług.

NIP EU również nie będzie potrzebny.

Czytałam w necie,że muszę mieć nip eu.Powiedzieli to samo w inf podatkowej oraz potwierdziła księgowa.Mam jeszcze pytanie-jak przełączyć konto w google na firmę.Bym założyła osobne ale moja firma to imię i nazwisko i boję się czy google nie stwierdzi,że mam 2 konta. Czy da się tam zmienić chociaż nr konta?

Zarobek ze sprzedaży + kasa z reklam to bardzo dobra opcja. Wystarczy dobrze przefiltrować konkurencję. W wielu branżach potencjalni klienci nawet nie wiedzą, że klikają w reklamy. Jeśli asortyment ich nie zainteresuje to najlepszą opcją do opuszczenia sklepu jest właśnie klik w reklamę. Instalowałem w ten sposób reklamy na wielu sklepach i na żadnym sprzedaż nie spadła (nawet porównując z innymi w tej branży) - jeśli macie możliwość to radzę potestować :(

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności