Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w ukierunkowaniu starań

loopdster

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Strona którą chcę wypozycjonować to wizytówka firmy cateringowej w Łodzi.

Mam problem związany z decyzją nt. jak powinienem postąpić dalej odnośnie kwestii pozycjonowania strony.

Mianowicie wykonałem wszystkie "kroki początkowe" (struktura strony, treść, tagi, słowa kluczowe, web tools, analytics, sitemap, etc) i doszedłem do etapu "katalogów", ale po lekturze nowych materiałów w internecie zacząłem się zastanawiać:

Czy mam się męczyć z ręcznym dodawaniem strony do darmowych katalogów, czy lepiej zainwestować w usługę osób trzecich które stronę dodadzą do katalogów "renomowanych"?

Nie ukrywam, zależy mi na jak najmniejszych kosztach - ale znów nie mam nieograniczonego czasu aby siedzieć wieczorami niestety.

Strona nie jest zarobkowa - ma po prostu wyskakiwać w top3 po wpisaniu "catering Łódź" w google. :)

Stąd moje pytanie, jaka droga będzie najrozsądniejsza w dojściu do tego?

Kup seobohatera i dodawaj sam. Niby mógłby ktoś Ci katalogować stronę ale jak zweryfikujesz tego gościa? Tu, na PiO, dużo niesolidnych kontrahentów, niestety....

Jeśli zajmiesz się tym sam efekty będą pewne i stabilne, co bardzo ważne.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Koszty i jak będziesz musiał ponieść, bo "renomowane" katalogi są płatne. Choćby z tego względu dodawaniem warto zająć się samemu, żeby chociaż za to nie płacić. Moja propozycja: kup parę multikodów i dodawaj sam. 1 - 1.5h dziennie spokojnie wystarczy.

Oprócz tego, jak zawsze, polecam porządne precle. Kilkadziesiąt dobrych artykułów tematycznych w serwisach tj. Sbart, Artelis czy E-czytelnicy (oczywiście w kilkudziesięciu różnych tego typu serwisach) może zdziałać cuda. A to możesz zrobić całkowicie za darmo.

@Nikonem nie obraź się, ale nie uważasz, że na początku nie powinno się przerzucać całej pracy na automat?

Jasne, że narzędzia są świetne, jeśli się wie jak ich używać. Wiem, że w tym wypadku sobie krzywdy nie zrobi, ale to jak z ludźmi, jak już raz zakosztuje w "ułatwieniu" będzie tylko tak to robił.

@Seo-Ninja

A kto mówił o pracy "na automat"?

Przecież SEO Bohater to program do półautomatycznego katalogowania ;-)

Zainteresuj się listą Cezzego (cezzy.pl), na początku dodaj stronę do darmowych katalogów z tej listy (są całkiem niezłe i z pewnością starczą na dobre zaindeksowanie). Później proponowałbym zainteresować się bardziej wartościowymi seokatalogami (jest ich trochę i o dziwo, kilka z nich nadal darmowych), a następnie wedle Twoich możliwości czasowych dodawał do pozostałych. Do darmówek możesz oczywiście zlecić dodanie z automatu, co zaoszczędzi Ci sporo czasu, a bynajmniej nie zapłacisz milionów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności