Skocz do zawartości

Blast Scrapeboxem i Xrumerem na starą domene z historią

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Domena ma 8 lat, od zawsze była tam strona firmy produkującej odzież skórzaną. Ma ponad 1k starych linków. Puszczam właśnie na nią linki z publikera, będzie ich około 3k-5k (jeżeli da rade), będę je indeksował (mam swoją metodę).

Ale...

Mam zamiar też puścić blasta z SB, około 3k-5k, czy to bezpieczne, tak bezpośrednio na domenę główną?

Myślę też nad blastem XR, ale też nie wiem czy to bezpieczne (?)

Nie liczy się ilość, tylko jakość...

Nie ma czegoś takiego jak bezpieczny blast :)

Poza tym blastów nie robi się bezpośrednio na domenę główną / docelową

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jeszcze podobno linkowanie naturalne jest bezpieczne ;)

M

Ps. Odpowiadając.

Warto poszukać lepszych linków niż te, które chcesz pozyskać.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Raczej z tego wszystkiego zdaje sobie sprawę, ale myślałem że jeżeli domena taka stara, i z historią, to taki blast nie wpłynie negatywnie (?). Po tym co tu czytam, wnioskuje, aby rozłożyć niebezpieczeństwo na zaplecze.

Moje pytanie wzięło się stąd że pewnie są osoby które puszczają blasty prosto na domenę główną, i jakoś to działa... ;)

Jeśli myślisz o blaście SB na 1-2k linków, to choćbyś miał bazę od samego Matta to nic Ci on nie da, więc szkoda sobie "brudzić" statystyki w majesticu :) Zastanawiam się w ogóle skąd bierzesz (zresztą nie tylko Ty) taki pomysł, chodzi mi o konkretne liczby. Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że najpierw 3-5k, a potem 1-2k będzie ok? Bo doświadczenia z tymi programami wygląda na to, że nie masz :>

Co leci w górę musi spaść - czy jakoś tak ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności