Skocz do zawartości

Zróbmy jakąś akcję moderacji darmowych seokatalogów

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

darmowe katy mają rację bytu, ale jak staną się później płatne... no chyba że ktoś do caritas'u należy :D

a co do wolontariuszy na różne imprezy to nie tak do końca za free to robią... bycie np opiekunem grup zagranicznych, całkiem dobra sprawa ;)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jeżeli właściciel katalogu darmowego ma łeb na karku to i z darmowe wyciśnie parę groszy przynajmniej na opłacenie serwera i domeny.

Darmowy ma rację bytu jeśli właściciel ma pomysł jak wyciągnąć z niego (w postaci $ lub korzyści jako zaplecza) na serwer, domenę, licencję, ewentualnie szablon + czas na moderację + czas na linkowanie. Trochę tego jest.

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

Ja jestem po stronie bazerusa, miałem jeszcze niedawno 9 darmowych SEOKatów, codziennie minimum 1 godzina moderacji... Odrzucałem 60%. Tak przez kilka miesiący... naprawdę jest to męczące, a ten czas przecież można bardziej efektywnie spędzić, dlatego już nie wytrzymałem i zrobiłem płatne.

Sam dużo kataloguje i sam widzę, jak szybko katalogi padają czy przestają być moderowane. Dzisiaj, żeby uzyskać 200 darmowych wpisów w tydzień to naprawdę trzeba mieć kompletną bazę wszystkich darmówek.

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Początkowy, darmowy okres katalogu należy traktować jako inwestycję, a inwestycja wiąże się z kosztami (w tym czas na moderację).

Web-News.eu - skrypt katalogu stron, który możesz kupić za pośrednictwem allegro. Wystawiam FVAT.

Uwaga: dostępny jest panel centralny do zarządzania wpisami w katalogach na moim skrypcie.

Ja ostatnio moderuje raz na 1-2 miesiące. Mam tylko 2 katalogi, ale jak mi przyjdzie po tym czasie przeglądnąć te wszystkie wpisy to się robi masakra. (teraz mam w sumie blisko 800 wpisów do moderacji, ale jak by się ktoś znalazł i rzucił te parę groszy, zgodnie z propozycją bestos'a to je przeglądnę w ciągu weekendu :D)

Ja mogę swoją inwestycję podsumować.

licencja 10 seokatalogów: 590,40 zł

domeny 9x .pl (1 rok): 99 zł

domeny 9x .pl (2 rok): 450 zł

grafika 9x 50 zł: 450 zł

serwer (1 rok): 300 zł

serwer (2 rok): 200 zł

czas poświęcony (ok. 200h - zaniżam): 1600 zł (licząc najniższą krajową 8zł/h).

SUMA: 2089,4 + koszt pracy 1600 = 3689,4

Sami policzcie sobie ROI z tej inwestycji : )

Powiem szczerze są lepsze inwestycje ; P

A na takiej małej grupie katów to niewiele się zarobi.

I teraz niech każdy, kto ma problem z zakupem multikodów i mu szkoda kasy, niech się zastanowi jeszcze raz i doceni wysiłek założycieli katalogów (oczywiście są wyjatki od wszystkiego i tutaj też można doszukiwać się).

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Jestem chętny na wymoderowanie zaniedbanych seokatalogów :D a widziałem może setkę które mają więcej niz 1000 wpisów....

Chętni prosze pisac na PW :huh:

Pozdrawiam i czekam.

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Mam wprawdzie tylko jeden katalog, ale odkąd wprowadziłem pewne wymogi dla wpisów za free (PR3), to muszę przyznać, że spadła ilość chętnych - co oczywiste, ale również poprawiła się jakość dodawanych wpisów. U mnie nie ma tego dużo, jakieś 30 wpisów dziennie, więc sobie pykam w ciągu dnia. Choć sądzę, że przy 20-30 katalogach bez pomocy dostałbym na łeb ;].

Bilans katalogu jest taki, że na pewno na siebie nie zarobi, a koszty grafy, hostingu, licencji i przede wszystkim cennego czasu są spore.

Katalog www | Darmowy katalog stron | Katalog stron

Kupię SEOkatalogi, oferty proszę przesyłać na PW. Wymienię się również tajnymi kodami do SEOkatalogów - też PW.

• 1 rok później...

Jestem chętny na wymoderowanie zaniedbanych seokatalogów...więcej tutaj

Chętni prosze pisac na PW ;)

Pozdrawiam i czekam.

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

ban na 9000 seoków byłby przydatny bo wyczyściło by się podwórko ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja tam stwierdziłem, że wolę płatny (człowiek się nie męczy na marnie i nie myśli czy będzie dodane ), może nie lecę tych powyżej 100 zł ale kilka już poszło

Dalej zastanawiam się jedynie nad jednym (może banalne pytanie) ale czy jak dodam unikalny wszędzie opis (bo tak robię) to jest na plus czy marnowanie czasu? (gdzieś czytałem, że jeden dodają do wielu;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ja tam stwierdziłem, że wolę płatny (człowiek się nie męczy na marnie i nie myśli czy będzie dodane ), \

duży błąd ... płatny nie oznacza, że wpis zostanie przyjęty,

mam ostatnio namol, któremu notorycznie odrzucam wpisy - niestety pomimo że stracił już wieleset zlotych nawet nie pyta czemu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności