Skocz do zawartości

Miejsce na zaplecze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę zbudować małe zaplecze na początek i jak będzie sensowniej zrobić :

Podczepienie domen z zaplecza do mojego aktualnego hostingu na którym trzymam www (transfer i miejsce jest)

czy

Wykupienie osobnego hostingu i np. 10 stron zaplecza pod jeden hosting i podpinanie pod niego domen ?

A może jeszcze inny sposób ? Pomijając dedyka bo w moim przypadku mija się to z celem.

Sądzę że drugie rozwiązanie lepsze ale wole zapytać obeznanych w temacie.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

A jaki możesz polecić ? Bym się zorientował w temacie bliżej.

Zobaczymy też co inni tez powiedzą na temat moich pomysłów :)

Neteasy nie polecam mówie Ci z góry.

Ogólnie z seohostów nie ma co polecić bo wszystkie są na tragicznym poziomie ( ze względu na śmieci które sie tam masowo stawia )

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Zależy ile tych stron zapleczowych chcesz mieć. Ja bym nie generował kosztów niepotrzebnie tylko postawił na tym samym hostingu co strona docelowa. Tak robiłem na początku, gdy zacząłem bawić się SEO i działało to bardzo dobrze.

seowyszbanner.gif

Soprano a jak bym później chciał przenieść z mojego serwera na drugi, powiedzmy tylko pod zaplecze, nie będzie problemu z googlem ?

Kwestia zmiany DNS jest praktycznie nie odczuwalna ( stawiasz wszystko na nowym serwie i zmieniasz dns dla domen), wiec nie ma to znaczenia dla pozycji Google ;]. Kwestia zmiany Ip serwera raczej tez nie.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

[...] Ja bym (...) postawił na tym samym hostingu co strona docelowa. Tak robiłem na początku, gdy zacząłem bawić się SEO i działało to bardzo dobrze.

I na początek to w zupełności starcza :) Domeny tylko zróżnicować DNSami i będzie git.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Przyłącze się do pytania

Pozycjonuje klienta z branży opon, stawiam 100 zapleczówek na nowych domenach, jak myślicie będzie z tego power ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

@mcmagik - faktycznie rada dla kogoś kto dopiero zaczyna. Niech zmienia DNS-y. Ciekawe czy wie jak to zrobić ? Może wskażesz chociaż jakiś poradnik ?

Panel klienta na serwerze się kłania, aż tak zielony nie jestem :) ale czytają to osoby o różnym stopniu wtajemniczenia.

Sumując wypowiedzi, kupuję hosting i dokupuję domeny do nich i podpinam i mam podstawowe zaplecze, jako jedno rozwiązanie z wielu. Później zmieniam tylko DNSy przy opcjonalnej przeprowadzce i nie ma problemów, tak ?

A z innej beczki, jest jakieś ograniczenie teoretyczne że na jeden hosting nie powinno być do niego podpięte więcej niż xx domen ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności