Skocz do zawartości

Miejsce na zaplecze

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaję mi się, że lepiej będzie robienie zaplecza na innym hostingu. Domeny z których linki będą kierować do pozycjonowanej strony powinny mieć inne IP. Jeżeli domeny mają to samo IP to linki są mało wartościowe a przecież nie o to chodzi.

Przyłącze się do pytania

Pozycjonuje klienta z branży opon, stawiam 100 zapleczówek na nowych domenach, jak myślicie będzie z tego power ?

Będzie, jeżeli będzie mało linków wychodzących i odpowiednio podlinkujesz:)

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

rozdziel sobie hostingi osobno na zaplecze seo, osobno stronki, chociazby dla bezpieczenstwa

to samo IP, i mniejsza moc to jedno

druga sprawa, Twoje zaplecze zacznie się rozrastac, przekroczysz np przydzielone zuzycie procesora, albo usługodawca od hostingu stwierdzi, że coś mu sie nie podoba, przekroczyles jakis parametr i zablokuje konto (kilka osób może tu potwierdzić, że takie przypadki się zważały)

Wszystko jest ok, jak jestes na miejscu i mozesz zareagowac w ciagu kilku godzin, ale prawa Murphiego znasz... takie rzeczy zazwyczaj dzieją się jak jesteś na wakacjach, albo gdzieś z dala od komputera

Jak Ci poleci zaplecze, to cóż duża strata, ale da się odbudować, poleci Ci główny hosting, stracisz klienta, to już gorzej odzyskać

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

wojtecki1 nie pitol.. ktoś kto chce się zabrać za budowanie zaplecza powinien znać takie pojęcia jak DNS, IP, DOMENA, WHOIS itd. i wiedzieć z czym to się je.

Zakładam więc z góry, że jak osoba zadaje pytanie o zaplecze, to wyżej wymienione nie są mu obce.

Jeżeli jednak nie ma zielonego pojęcia o wyżej wymienionych to powinien sobie darować pozycjonowanie (nawet katalogowanie).

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

No też racja. A jakaś sensowna liczba zapleczy na jeden normalny hosting nie seo ? 10 to chyba max, nie ?

--

mcmagik nie rób ze mnie aż tak zielonego osobnika :brawa:

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

maksiu, przecież nie robię właśnie :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

moim zdaniem nie chodzi tu o limit na hosting. Wazniejsze jest aby ogólny stan Twojego zaplecza był porozbijany na różnego rodzaju hostingi i serwery - im bardzej zróżnicowana lista linkujących stron tym lepiej.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

moim zdaniem nie chodzi tu o limit na hosting. Wazniejsze jest aby ogólny stan Twojego zaplecza był porozbijany na różnego rodzaju hostingi i serwery - im bardzej zróżnicowana lista linkujących stron tym lepiej.

Zapomniałeś dodać, że wszystko po to że jak złapią go na jednym hostingu to może jak dobrze pomyśli ocaleje reszta na innych hostach.

ja myślę, że teoretycznie dobrze mieć zróżnicowane zaplecza na IPkach, ale tak na prawdę ważną rzeczą jest fakt co to będą za zaplecza - jeżeli mało wartościowe i mało unikalne - zdecydowanie porozdzielać ze wzlędów opisanych wyżej, jeżeli natomiast będzie to coś wartościowego, nic się nie stanie, jeżeli wszystkie będą na jadnym IP (tym bardziej, że będzie ich tylko 10) - wtedy nie ma sensu iść w dodatkowe koszta. Z drugiej strony nie trzymałbym zaplecz i głónego serwisu w jednym miejscu - ze względów bezpieczeństwa - jeżeli zdywersyfikujesz, jak coś się wysypie na hostngu z zapleczami, twój serwis głóny będzie nadal żył, jeżeli wszystko będzie w jednym miejscu, w razie awarii, nie masz nic.

Tworząc zaplecze należy pamiętać o dywersyfikacji

hostingu

IP

Klas IP

Softu na którym stoi zaplecze

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

i contentu :)

Uważaj, bo znając poziom co poniektórych "fachofcóf" to okaże się, że pozycjonując sklep ze zdrową żywnością będą robić content o chorobach wenerycznych :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności