Skocz do zawartości

AdWords w mapach google

Lapeno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Tym postem chcę przy okazji przywitać oficjalnie forum i jednocześnie zadać dręczące mnie pytanie.

Od wczoraj (może było wcześniej, ale jakoś nie zauważyłem) w mapach google pojawiły się płatne reklamy (pewnie z AdWordsa), które przy pozycjach (łezkach) dodają płatną alternatywę.

Zauważyłem to wczoraj.

Przykład z mojego miasta:

googemaps.jpg

Gdzie szukać opcji AW dla map? Na koncie tego nie odszukałem...

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

To już jest od jakiegoś czasu;)

Dziękuję za odpowiedź.

Jakoś do tej pory nie przyuważyłem.

To idzie normalnie z AdWordsa? Czy można tym jakoś sterować (np. robić kampanię tylko na SERP i osobno na mapkę)?

-----------------------

Edit

Rozmawiałem z ludzmi od AdWords.

Człowiek stwierdził, że on nie ma wiedzy ani wpływu na pojawianie się reklam na mapach. Odesłał do Centrum Pomocy google i tyle.

Edit

Człowiek stwierdził, że on nie ma wiedzy ani wpływu na pojawianie się reklam na mapach. Odesłał do Centrum Pomocy google i tyle.

Kwestia na jaki numer telefonu dzwoniłeś bo mogłeś rozmawiać z firmą wspierającą google w kwestii adwords na polskim rynku - nie koniecznie z pracownikiem google

Edit

Kwestia na jaki numer telefonu dzwoniłeś bo mogłeś rozmawiać z firmą wspierającą google w kwestii adwords na polskim rynku - nie koniecznie z pracownikiem google

Dzwoniłem na taki nr 800 702 372

Co więcej, wysłałem screena na maila, żeby pokazać dokładnie o co mi chodzi. Mail był w domenie x.qwerty@google.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności