Skocz do zawartości

Problem z 301

haxorz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, namieszałem coś z przekierowaniem 301 i porobiły się problemy. Ale od początku..

Mam forum na silniku MyBB. Wgrany jest plugin do ustawiania przyjaznych adresów + zrobiłem przekierowanie z www na brak www. Do tej pory wszystko było ślicznie. Niestety potem zachciało mi się bawić i dorzuciłem znalezioną w necie formułkę na przekierowanie z domena.pl/index.php => domena.pl

Niestety przez nieuwagę wrzuciłem na serwer htacces ze źle wpisaną formuła tj. poniżej

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^\/index.php$

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$

RewriteRule ^(.*)$ https://domena [L,R=301]

Czyli zabrakło po domenie ".pl"

Wrzuciłem na serwer no i przy wszystkich przejściach na forum, gdzie był link do /index.php wyrzucało błąd bo przekierowywało na https://domena

Pomyślałem, że poprawię plik i wszystko będzie dobrze, niestety tak się nie stało. Nawet po całkowitym usunięciu .htacces z serwera przekierowania działają w stary sposób.

Stąd moje pytanie, jak tą ostatnią akcję odkręcic?

Mam nadzieję, że cos z tego zrozumiecie, bo chyba chaotycznie do wygląda :brawa: Z gory dzięki za odpowiedzi.

Pewnie używasz przeglądarki która cache'uje 301 i nie odpytuje serwera (patrz Opera) dlatego po wpisaniu adresu jesteś automatycznie przekierowany na błędną stronę.

Wyczyść pamięć podręczną/historię i wejdź jeszcze raz powinno pomóc. Po usunięciu regułek nie przekierowanie powinno być usunięte.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Co gorsze w łatwy sposób nie rozwiążesz tego problemu userom którzy już weszli tam z operą...

Jeśli szybko się zorientowałeś to problem jest niewielki :)

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności