Skocz do zawartości

Przyjazne linki zamiast starych w google

akcza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

niedawno na mojej stronce zmieniłem linki na przyjazne - np. z /postacie.php?id=1 na /Louis. Zmieniłem je w weekend, więc minęło już sporo czasu, a google nie zaindeksowało tych stron. Tzn. jeśli wpisze cały link w wyszukiwarkę - littlefighter.pl/Louis to wtedy znajduje. Jednak kiedy wpisze site:"littlefighter.pl" to już google nie pokazuje ani jednego przyjaznego linka.

Moje pytanie brzmi, co zrobić aby stare linki np. littlefighter.pl/postacie.php?id=1 wyświetlały sie w google jako przyjazne?

Pozdrawiam.

Coś mi nie pasuje:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^littlefighter.pl [nc]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.littlefighter.pl/$1 [r=301,nc]
RewriteRule ^(Deep|Henry|John|Louis|Rudolf|Firen|Freeze|Dennis|Woody|Davis|LouisEx)$ postacie.php?id=$1 [NC,L]
RewriteRule (.*).css$ style.css
RewriteRule ^(littlefighter_download*)$ lf_download.php [NC,L]
RewriteRule ^(postacie_download*)$ postacie_download.php [NC,L]
RewriteRule ^(sterowanie)$ sterowanie.php [NC,L]
RewriteRule ^(strona_glowna)$ index.php [NC,L]

Kiedy napisze

RewriteRule ^(Deep|Henry|John|Louis|Rudolf|Firen|Freeze|Dennis|Woody|Davis|LouisEx)$ postacie.php?id=$1 [r=301,L]

To przekierowuje z /$1 do /postacie.php?id=$1 jak to zrobic na odwrót? Bo jesli dobrze zrozumiałem to trzbea, tak tylko na odwrót...

Zastanowiłbym się czy nie łatwiej takie przekierowanie zrobić w php gdzie można sprawdzić jaki jest poprawny link.

W przypadku htaccess musiałbyś ręcznie wpisać regułkę dla każdej podstrony.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności