Skocz do zawartości

Lepsze custom fields w WordPress'ie

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję dużą część pewnej witryny oprzeć na custom fieldach wordpress'a. Potrzebuję zrobić parę tweak'ów, żeby lepiej mi się z nimi współpracowało. Znalazłem pewne wtyczki do customizacji "pól własnych", ale każda z nich ma pewne braki i niedociągnięcia. Zależy mi na takich oto funkcjonalnościach:

1. Chciałbym, żeby pewne "pola własne", które są wymagane dla wpisu od razu wyświetlały się przy wprowadzaniu nowego wpisu (WP standardowo nie pozwala zdefiniować takich pól - trzeba je ja każdym razem osobno wyszukiwać w listy)
  2. Typy pól - np. bardzo przydatne pole typu plik, które od razu pozwala uploadować plik i automatycznie skopiować ścieżkę pliku do pola własnego.
  3. Przejęcie kontroli nad istniejącymi polami: chodzi o to, że część wpisów posiada już uzupełnione pola i chciałbym, że plugin mógł też nimi zarządzać.

W zasadzie to najważniejsze rzeczy, na których mi zależy. Testowałem już: Types (ma jakieś problemy z obsługą standardowych pól własnych) i Advanced Custom Fields (coś też mu nie szło współgranie ze starymi custom fields).

Jakich pluginów Wy używacie. Możecie coś polecić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności