Skocz do zawartości

walka ze spamem

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taką stronkę na której jest forum, ale tak jakby przeznaczone tylko na sprawy tej stronki i nie zależy mi na jakimś tam ruchu, ale co dziennie pojawiają się spamy z czego 99% po rosyjsku. ja to co dzień ran banuję i kasuję a na drugi dzień rano wszystko od nowa. czy można jakoś skuteczniej z tym walczyć?

forum musi buć follow, a przy rejestracji standarowow jest captha i trzeba przepisać hasło. mimo tego to nie zniechęca spamujących. prawdę mówiąc to wpisy te tylko są po rosyjsku i angielsku. wcześniej były teksty polski z mieszarki czy jak tam się to nazywa.

z góry dzięki za podpowiedzi

aha nie można też zrobić że linki dodaje się po powiedzmy kilkudziesięciu postach, bo do samej stronki ludzie dodają zdjęcia z linkami a twórca stronki powiedział że jak tak będzie na forum to i na stronie też nie będzie można dodawać linków

pozdrawiam

napisałem daj pytanie w stylu a tak poza tym mam forum w którym 3 miesiące temu ustawiłem takie pytanie i od tamtej pory nie zarejestrował się ŻADEN robot tak więc nie jest tak źle(przy innych tokenem dziennie kasowałem 20-30 profili i tyle samo postów), więc w czym problem?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

na pw zaraz podeślę bo to zaplecze, które samo sobie żyje

nie twierdzę, że to pytanie mnie zabezpieczy na 100% bo to jest troszkę tak jak z zabezpieczaniem domu czy samochodu przed kradzieżą, jak ktoś chce to i tak się dostanie/ukradnie/rozwali, ja się zabezpieczam przed 99% "złodziejami" w dresach, którzy nie poradzą sobie nawet z prostymi rozwiązaniami

edit:

Ta wiadomość nie może zostać doręczona, ponieważ skrzynka odbiorcy jest pełna.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

wystracze ze jeden raz ręcznie wpisze take pytanie odpowiedz, później to trafia na serwer centralny i na jutro masz już co kasować na swoim forum, to działa na takiej zasadzie. Wiec można wymyślać obojetnie jakie pytania i odpowiedzi, wysstarcze ktos ręcznie na odpowie, lub takie pyanie - odpowiedz pojawia się na większej ilości for, i po jabłkach.

aby u mnie się zarejestrować trzeba podać: Login, email, miasto, hasło, powtórzyć hasło i ta capthę

paradoksalnie ale takie zabezpieczenia to przed człowiekiem głupim a niem przed automatem. Dla automatu to domyślny tryb pracy.

tak tak posłuchajcie TRENSa on jest ekspertem ;) Oczywiście że się da, są parę osób na PIO co odpłatnie mogą zrobić taka usługę, ale na pewno to nie TRENS :D

Mogę polecić Miona na przykład, właśnie czyta ten topik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności