Skocz do zawartości

Zgodność z regulaminem adsense

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie. Czy umieszczenie na stronie jednostki linków poziomych bezpośrednio pod filmikiem z Youtube jest zgodne z regulaminem adsense ?

Wiem, że umieszczanie reklam obok/nad/pod obrazkami jest niezdodne z regulaminem, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak sprawa ma się z filmikami wklejonymi z youtuba.

Dzięki za info

Pytam dlatego, bo tak umieszczone jednostki (według moich testów) mają całkiem niezły CTR i nie znalazłem nigdzie info, że jest to niezgodne z regulaminem adsense.

Nie ryzykowałbyś, bo tak jednostka może mylić użytkownika ? Moim zdaniem raczej nie. Między ramką video a jednostką linków daję spację.

Żeby mieć pewność powinienem zapytać na forum adsense ? Zastanawia się czy lepszą odpowiedź dostanę na polskim czy globalnym forum ?

Ps. Gratuluję występu w TV :)

Raczej bym się obawiał przypadkowych kliknięć, choć jak wspomniałem, w przypadku jednostek linków przypadkowe kliki nie powinny być problemem, bo przecież tu dopiero drugi klik jest zliczany.

Jeden wiersz odstępu powinien być wystarczający.

Co do forum, to na polskim forum jest sporo pomocnych osób a na globalnym nie bywam, więc nie wiem.

Dzięki. :)

"Zachowaj odpowiednią wolną przestrzeń między reklamami a elementami sterującymi, które występują na stronie. Przykładowo, w przypadku witryny z grami należy unikać umieszczania reklam zbyt blisko elementów służących do kontrolowania gry. Ogólnie zalecamy, aby minimalna odległość między reklamą a odtwarzaczem plików Flash wynosiła 150 pikseli."

https://support.google.com/adsense/bin/answ...mp;answer=23921

Powinienes to odnieść do video.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Podepną się pod temat. Mam taki uiład

Tytuł wpisu

jednostka linków

[####|] Tekst, tekst, tekst

[OBRAZ] tekst, tekst, tekst

[####|] tekst, tekst, tekst

tekst, tekst, tekst, tekst

Czy taki układ będzie ok? Mam przy każdym wpisie taki obrazek i nad nim chcę wstawić jednostkę linków. Co myślicie o tym rozwiązaniu? Mógłbym obrazek przenieść niżej, ale wtedy to będzie brzydko wyglądało.

seowyszbanner.gif

Podepną się pod temat. Mam taki uiład

Tytuł wpisu

jednostka linków

[####|] Tekst, tekst, tekst

[OBRAZ] tekst, tekst, tekst

[####|] tekst, tekst, tekst

tekst, tekst, tekst, tekst

Czy taki układ będzie ok? Mam przy każdym wpisie taki obrazek i nad nim chcę wstawić jednostkę linków. Co myślicie o tym rozwiązaniu? Mógłbym obrazek przenieść niżej, ale wtedy to będzie brzydko wyglądało.

Soprano podaj mi adres na priw

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Soprano podaj mi adres na priw

Nie ma do czego. Obecnie rozważam dopiero wdrożenie tego rozwiązania na kilku moich stronach. Zwykły wpis na wordpressie, obraz wyrównany do lewej i nad nim jednostka linków google, która będzie umieszczona zaraz pod tytułem.

W wordpressie często w tym miejscu jest meta-data. Wygląda to tak:

Tytuł

Posted by Admin in Pio blablabbla

I właśnie tam gdzie jest to posted by Admin chcę dać jednostkę linków. Dzięki temu w każdym artykule będę miał jednostkę linków nad artykułem, pomiędzy tytułem a treścią w pionie.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności