Skocz do zawartości

Nisamowity wzrost liczby kliknięć w reklamy

pbupbu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od kilku dni zanotowalem niesamowity wzrost liczby klikniec w reklamy, chodzi o 20, 30 razy wiecej klikniec na dzien niz normalnie, do tego stawki za klikniecia rowniez wysokie co moze swiadczyc o tym iz nie jest to jedno IP,

spotkaliscie sie kiedys z takim wzrostem?

@offtop

@mb

Prowadzisz jakiś test z sygnaturką? Pod "pozycjonuj swój profil" w Google jesteś pierwszy ;) Linkowałeś dodatkowo czy to tylko moc PiO?

Nie, nie linkowałem dodatkowo :P

Kiedyś pojedyncze tematy w których się wypowiadałem były na pierwszych pozycjach pod tą frazą, teraz widzę że jest faktycznie linkowany profil :)

pozycjonuj.png

Spotkałem się z cyklicznym wzrostem ilości kliknięć ale nie o 20-30 razy.

Wszystko zależy jaka branża i jaki CTR wyjściowy.

Możliwe, że weszła jakaś reklama, która jest dobrze dopasowana do profilu serwisu. Jeżeli wcześniej nie było reklam branżowych to wzrost na pewno będzie spory.

Na wszelki wypadek zgłosiłbym to do google.

trudno powiedzieć co tam u Ciebie, ale u mnie bywają duże zawirowania z okazji świąt, a zdaje się zbliża się wielkanoc :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• 2 tygodnie później...

Mi się zdarzyło coś podobnego. Standardowo miałem średnio 1-2 kliknięcia w jednostkę reklamową na dzień, a przez parę dni było to około 20 dziennie. Była kampania reklamowa jednej z większych firm, która idealnie pasowała do tematyki strony i podejrzewam, że to dlatego.

Pooglądaj u siebie na stronie jakie reklamy się wyświetlają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności