Skocz do zawartości

Całkowity backup wordpress

supernova

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób należy wykonać pełny backup wordpressa? Mam zainstalowany motyw, w którym dokonałem wielu przeróbek i nie chciałbym aby w przypadku jakiejś awarii trzeba było robić wszystko od nowa. Czy wszystko jest zapisane w bazie danych, czy też trzeba także kopiować wszystkie foldery z serwera?

Są na to co najmniej cztery sposoby na pełny backup ;)

Inna sprawa że jak masz porządny hosting to też powinni Ci robić codzienny backup. Ale lepiej dmuchać na zimne i mieć swoją kopię bezpieczeństwa.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe Łódź. Na rynku od 1995 roku.

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Zrób backup za pomoca wtyczki XCLoner - odtworzenie bloga w innym miejscu trwa 2 minuty - nie powiem do czego tego używam ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zrób backup za pomoca wtyczki XCLoner - odtworzenie bloga w innym miejscu trwa 2 minuty - nie powiem do czego tego używam :D

ściągnąłem plugin, niby wszystko w opcjach ok, a z 60 MB robi się backup 200 kB, w dodatku bez bazy danych. Backup zawiera tylko pliki luzem na serwerze, nie zawiera katalogów

skonfiguruj wtyczkę :D jest potężna.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak wchodzę w xcloner to wszystkie wymagania są spełnione, w opcjach nic nie wyłączam z backupu, dane dostępowe do bazy danych są ok. Nadal jednak zamiast 50 MB jest 0,19 MB. Mam hosting w home.pl, jeśli to ma znaczenie.

edit: wyłączyłem manual backup, włączyłem kompresję i teraz trochę większy się zrobił ten backup :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności