Skocz do zawartości

Przekierowane domeny na inny serwer

pbupbu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

w panelu active24 wybralem domene, nastepnie

Rodzaj przekierowania: proste
Adres przekierowania:  https://jakasnazwa.innyserwer.pl/

i teraz tak, czy to wszystko czy mam jeszcze podpinac gdzies w active24 DNS-y nowego serwera?

interesuje mnie rowniez ile taka operacja moze trwac?

dzieki

Chodzi ci o przekierowanie 301, 302 czy też obsługę domeny na innym serwerze = IP ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Najlepiej napisać do kontaktu technicznego hostingu, zazwyczaj wszystko szybko wyjaśnią.

Przekierowanie powinno działać zaraz po zmianie, na zmianę dnsów czeka się do 72h.

Nie wiem jaki masz cel, ale zazwyczaj przekierowanie powinno być z kodem 301, czyli stałe. Dobrze to sprawdzić.

czasami blog o pozycjonowaniu Filtr na ceneo, nokaut, skapiec

ale przeważnie recenzje filmów Sponsoring film

darmowy katalog dobrych stron internetowych, dodaj swoją stronę za friko

@musze jeszcze podmienic dns-y nowego uslugodawcy serwera?

Nooo i to wszystko - żadnego innego przekierowywanie nie ustawiasz

Poza tym mylisz pojęcia przekierowanie,a obsługę domeny na serwerze .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Malo ogarniety jestem w tym temacie, wiec tak, skonczyl mi sie hosting na active24 natomiast domena rowniez w active24 jest jeszcze wykupiona na dlugo.

I teraz tak, wykupilem sobie nowy serwer u innego uslugodawcy z darmowa domena nazwa.costam.pl

to może wystarczy tylko w panelu active24 gdzie mam samą domene ustawic rodzaj przekierowania na: maskowanie, podac adres stronki na ktorym znajduje sie serwis, ustalic tytul i to wszystko, bez zmiany DNS ?

edit:

Niewiem czy to az tak proste, wiec tak:

- na active24 ustalilem tylko nowe DNS-y od nowego uslugodawcy, automatycznie zniknela mozliwosc ustalania przekierowan domeny co jak rozumie jest normalne

- w DirectAdmin nowego uslugodawcy dodalem domene, taka sama jak moja wykupiona domena w active24 co jest zroumiale, automatycznie pojawila sie ona po zalogowaniu sie na ftp nowego usł.

teraz tylko czekac do 72 godzin na aktualizacje dns-ow i to wszystko?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności