Skocz do zawartości

Jakie narzędzie do podlinkowania wpisów w katalogach stron

Tuskolini

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wiem na czym polega katalogowanie stron, czytałem o tym i sam dodawałem bloga do różnych stron. Czytałem też o tym, że wpisy w katalogach warto podlinkować stąd moje pytanie. Otórz wymyśliłem sobie czytając forum, że takie wpisy moge podlinkować na wiele różnych sposobów jak np. linki z precli, stałych systemów wymiany linków, innych mniej bardziej wartościowych stron i katalogów stron a nawet trochę spamiarek, generatorów rss, blastów itp. Wymyśliłem sobie, że chciałbym wypróbować a przy okazji podlinkować wpisy do katalogów albo te linki podlinkowywujące linki w katalogach stron, jakimś generatorem zaplecza. Tylko nie wiem co wybrać?

Szukam takiego narzędzia, które samo stworzy/pobierze skądś teksty i storzy z nich jakieś strony www.

Sam korzystałem z blastów Xrumerem lub Scrapeboxem, które kupowałem na forum - od Cenzury albo Mar_Dala. Po 100 - 150 linków na wpis. Mogę powedzieć, że byłem zadowolony, wpisy się indeksowały a strona szła w góre (choć oczywiście podejmowałem równocześnie inne działania).

Czy mogę zatem prosić Administratora o przeniesienie wpisu do odpowiedniego działu?

Takie podlinkowanie raczej się robi na dłuższy czas tzn. na jak najdłużej. SWLi się na razie nie tykam, bo nie chcę wynajmować punktów co miesiąc ani bawić się w tworzenie stron pod te systemy.

Wszystko zależy od tego ile masz czasu/pieniędzy.

Jeśli masz czas to pisz artykułu i wrzucaj na precelki.

Jeśli masz środki to kupuj punkty w systemach wymiany linków i/lub blasty.

Jeśli masz czas i trochę środków to kup Scrapeboxa (57 $), naucz się jego obsługi (co najmniej jeden z użytkowników tego forum oferuje takie szkolenie, a pewnie z wieloma innymi się dogadasz na PW, poza tym multum materiałów w sieci, w tym youtube) i sam wykonuj blasty. Inwestycja zwraca się po jakimś czasie, zależnie od tego jak intensywnie zamierzasz linkować swoją stronę.

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

Nie musisz nic sam pisać, możesz wyciągać teksty z komentarzy na blogach i je puścić przez mieszarkę.

To narzędzie to potrafi? Na jakiej zasadzie takie wyciąganie komentarzy działa? Wrzucam linki url i robi się samo czy jak? Gdzieś czytałem chyba o tym narzędziu, że nie jest już od dłuższego czasu aktualizowane, czy to prawda?

Ile kosztuje szkolenie i gdzie mógłbym je kupić na np. DVD/odbyć online?

W sumie to bardziej myślałem o takich narzędziach jak np.

Microsite Manager 2.0

Xtreme Site Generator

Wszystko i jeszcze więcej znajdziesz tu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=98590

i tu:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=143531

Zamiast szkoleń dużo czytaj, pytaj, w sieci jest masa poradników i spokojnie nie będziesz musiał płacić za szkolenia ;)

Szkolenie widziałem po 200 zeta, ale rzeczywiście lepiej poczytaj podstawy, spędź wieczór oglądając youtube (mnóstwo filmików pokazujących krok po kroku co i jak zrobić, ale po angielsku), poczytaj blogi seo (dużo polskich również to opisuje) no i oczywiście wątki na PiO polecone wyżej.

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

Koobe - masz jakieś testy potwierdzające wyższą skuteczność "unikalnych" komentarzy przy blastowaniu SB? Bo z moich obserwacji wynika, że to klasyczna bujda na resorach. Sam pracuje na pliku zawierającym 10 różnych tekstów trackbacków (korzystam bardziej z trackbacków niż komentarzy) i wszystko gra :)

Tuskolini - jakbyś zdecydował się na zakup SB (jeśli masz co najmniej 5 stron do pozycjonowania, to moim zdaniem jest to już pozycja obowiązkowa, chociaż oczywiście i do 1 możesz kupić) to nie przepłać jak niektórzy, SB kosztuje 57$.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności