Skocz do zawartości

Domena pod sklep www .PL i domena innej firmy o tym samym adresie tylko COM.PL co robic?

colca

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem domene jakis czas temu pod sklep www .PL ale nic na niej nie robilem, az do dzis :P

sprawdzam ja i widze ze inna firma ma biznes/sklep pod taka sama nazwa jak moja tylko com.pl

oczywiscie po wpisaniu nazwy mojej domeny.pl wyskakuje konkurencji domena ze sklepem :P na samej gorze z dzialami :P

do tego jeszcze google podpowiada jak wpisze sie .pl zeby szukac po .com.pl

co teraz: ;) czy pokonam konkurencje i wbije sie na numer 1 z .pl jesli zaczna wpisywac ludzie .pl

czy moze mi to zaszkodzic? klienci beda do konkurencji wchodzic, a kasa wkladana w emarketing bedzie szla na darmo hehe :)

czy moze byc to na odwrot?

mial ktos taka sytuacje? jak to rozwiazac?

Branza ta sama, poza tym jest ona ogolna sporo produktow pod jedna uniwersalna nazwa 2-czlonowa

wiec watpie, aby mieli na taka nazwe patent lub cos innego co moglo by mnie obciazyc - tym bardziej ze nazwa firmy jest calkiem inna, a inna firma ma cos podobnego tylko z myslnikiem ale pl : moja-nazwa.pl

i dlaczego mam domene inna szukac jak ta jest super i nawet sporo warta ;) i do tego jak by bylo malo mam 2 domeny- druga z nazwa anglojezyczna - bo mozna ja napisac tak i tak

poza tym jak ja je kupowalem to nic nie bylo pod .com.pl

tu jest artykul ktory porusza sprawe tylko ze ja bylem pierwszy :P i jeszcze jeden art

moze poinformowac wlasciciela ze jestem wlascicielem nazw domen o identycznej nazwie jak Pana od dluzszego czasu i wchodze w ten biznes hehe :) oj wspolczuje mu poniewaz tez tak sadze ze .pl przebije .com.pl

do tego szykuje sie spora kampania reklamowa hmmm a nie chce aby mi jakies jaja robila ta firma pozniej / wrogow nie potrzbuje :P

co jeszcze proponujecie?

tylko ze ja bylem pierwszy ;)

Gdzie byłeś pierwszy? To, że wcześniej zarejestrowałeś domenę nic nie znaczy.

moze poinformowac wlasciciela ze jestem wlascicielem nazw domen o identycznej nazwie jak Pana od dluzszego czasu i wchodze w ten biznes hehe :)

"hehe" to odpisze adresat tej Twojej wiadomości :P

oj wspolczuje mu poniewaz tez tak sadze ze .pl przebije .com.pl

Niby dlaczego?

co jeszcze proponujecie?

Sprawdzić czy nie mają zastrzeżonej nazwy.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Jeśli chcesz ich wyślizgać z interesu to zastrzeż swoją domenę jako znak towarowy. Oczywiście jeśli oni tego wcześniej nie zrobili.

Gdy będziesz miał zastrzeżony znak wysyłasz pisemko do nich o zwrot ich domeny. Jeśli nie zgodzą się to do sądu polubownego ds. domen i po sprawie.

W ten sposób wysadzasz z siodła konkurencję.

@Oskar32

Co za bzdury! Człowieku zastanów się zanim coś napiszesz takiego, bo jeszcze ktoś w to uwierzy i naje się potem wstydu.

pozdro

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Jeśli chcesz ich wyślizgać z interesu to zastrzeż swoją domenę jako znak towarowy. Oczywiście jeśli oni tego wcześniej nie zrobili.

Gdy będziesz miał zastrzeżony znak wysyłasz pisemko do nich o zwrot ich domeny. Jeśli nie zgodzą się to do sądu polubownego ds. domen i po sprawie.

W ten sposób wysadzasz z siodła konkurencję.

Dzieki za info, ale mysle ze to tak do konca nie dziala w przypadku domen jak piszesz, a patent google tez mial a domene nie udalo sie odebrac gmail.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności